La Repubblica: Το Mακεδονικό θα επηρεάσει την ψήφο στη Βόρεια Ελλάδα

13:02 28/3/2019 - Πηγή: seleo
Tην σημασία που έχουν οι επερχόμενες ευρωεκλογές στην Ελλάδα και την Ισπανία, σχολιάζει σε άρθρο της στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica η Ιταλική Εταιρία Εκλογών.

Όπως αναφέρει, το Mακεδονικό ζήτημα θα επηρεάσει πιθανώς την ψήφο στη Βόρεια Ελλάδα, όπως ίσως το Kαταλανικό στη χώρα της Ιβηρικής. Η ιταλική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι στη χώρα μας το όνομα του βόρειου γείτονα από πολλούς «εκλαμβάνεται ως απειλή για την εδαφική ακεραιότητα και ως κλοπή της Ιστορίας και

συμβόλων εθνικής ταυτότητας».«Η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών τον Ιανουάριο προκάλεσε τεράστιες διαδηλώσεις, ενώ οδήγησε τους ΑΝΕΛ εκτός κυβέρνησης. Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχηματίσει πλειοψηφία με την βοήθεια ανεξάρτητων βουλευτών και συνεπώς, η κυβέρνηση είναι σε θέση να επιβιώσει μέχρι το τέλος της θητείας της το φθινόπωρο», συνεχίζει το άρθρο.

«Όπως ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο Τσίπρας προωθεί μια κοινωνική ατζέντα: αύξησε τον κατώτατο μισθό και έπεισε το Εurogroup να μην επιβάλει νέες περικοπές των συντάξεων, που επρόκειτο να εφαρμοστούν τον Ιανουάριο.Δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές παραμένει ασαφές πώς θα καταλήξει ο ανταγωνισμός γύρω από τα διάφορα θέματα που επέλεξαν η Αριστερά και η Δεξιά σε Ισπανία και Ελλάδα.Στο μεταξύ, ωστόσο, το αποτέλεσμα της ισπανικής κάλπης στις 28 Απριλίου, όποιο κι αν είναι αυτό, μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο», καταλήγουν οι συντάκτες του άρθρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα