INNOVAThess: Μια καινοτόμα πρωτοβουλία που «γεννήθηκε» στη Θεσσαλονίκη

06:45 15/12/2017 - Πηγή: seleo

Το INNOVAThess γεννήθηκε απο πρωτοβουλια επαγγελματιών για επαγγελματιες με όραμα την συνεργασία ! Σκοπός του INNOVAThess είναι να προσφέρει

σε όλα τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και ευρύτερης περιοχής, την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να μάθουν ο ένας από τις πρακτικές του άλλου, να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας τους και να βελτιώσουν έτσι τη θέση τους στις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού.

Η πρωτοβουλία για το INNOVAThess

ελήφθη από τον Χάρη Δημητρακόπουλο, το Νοέμβριο του 2015 εμπνεύστηκε το INNOVAThess με στόχο να αποτελέσει μια «δεξαμενή συνεργασιών» πρότυπο για τα Ελληνικά και γιατί όχι και παγκόσμια δεδομένα.

Κύριε Δημητρακόπουλε τι σημαίνει INNOVAThess;

Είναι πολύ απλό: Innovation & Thessaloniki. Καινοτομία και Θεσσαλονίκη. Είναι ένα logo που σε πρώτη ανάγνωση οδηγεί συνειρμικά στην εκτεταμένη συζήτηση περί καινοτομίας που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και της μόδας. Το INNNOVAThess όμως δεν δημιουργήθηκε για να είναι της μόδας. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη να υπάρξει μια καινοτομική επιχειρηματική δικτύωση στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.

Επομένως τι είναι το INNOVAThess;

Το INNOVAThess γεννήθηκε απο πρωτοβουλια επαγγελματιών για επαγγελματιες με όραμα την συνεργασία. Στο INNOVAThessoραματιζόμαστε τις επιχειρήσεις της πόλης μας να ενώνουν τις δυνάμεις τους, να δημιουργούν μαζί ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνογνωσίας και αξίας και να τα προωθούν με επιτυχία στις αγορές. Οραματιζόμαστε συνεργασίες που θα οδηγούν σε εξωστρέφεια και βιώσιμη ανάπτυξη.

Σκοπός του INNOVAThess είναι να προσφέρει σε όλα τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης και ευρύτερης περιοχής, την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να μάθουν ο ένας από τις πρακτικές του άλλου, να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας τους και να βελτιώσουν έτσι τη θέση τους στις αγορές εσωτερικού και εξωτερικού.

Έχετε διοργανώσει μέχρι σήμερα τρεις εκδηλώσεις. Τι αποκομίσατε από αυτές;

Έχουμε διοργανώσει τρία MeetUps. Η δομή τέτοιων meet-ups είναι αρκετά τυπική, και πολλές τέτοιου είδους εκδηλώσεις αλληλοδιδαχής και ανταλλαγής εμπειριών ή τεχνογνωσίας, μεταξύ επιχειρηματιών – υφιστάμενων και «εκκολαπτόμενων» – διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια ανά την Ελλάδα. Το σημείο στο οποίο, ωστόσο, θέλει να εστιάσει το INNOVAThess είναι η παραγωγή συνεργειών μέσα από αυτό τον κύκλο γνωριμιών. Και αυτό είναι ακριβώς που αποκομίσαμε: την αδήριτη ανάγκη δικτύωσης και το γεγονός ότι τα καταφέραμε. Μέσα από τα meet-ups του INNOVAThess γεννήθηκαν νέες συνεργασίες και κυρίως projects.

Ποια είναι η επόμενη μέρα;

Καταρχήν, δεν είμαστε ακόμη στη φάση της επόμενης ημέρας. Ακόμη χτίζουμε το όραμα πάνω στη δυναμική της πρωτοβουλίας μας. Το δίκτυο μεγαλώνει και δημιουργούμε νέες δομές για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων της υγιούς επιχειρηματικότητας της Θεσσαλονίκης. Ο μοναδικός δρόμος για την ανάπτυξη της αγοράς είναι η εξωστρέφεια και οι συνέργειες. Σύντομα πάντως, θα ενημερωθείτε για μια σειρά disruptive εκδηλώσεων που στοχεύουν να αλλάξουν τον τρόπο με το οποίο ορίζονται τα businessevents στην πόλη μας και κυρίως στοχεύουν σε αποτελέσματα!

Keywords
Τυχαία Θέματα