Bilja Krstic και Gadjo Dilo στο Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης

16:34 4/9/2018 - Πηγή: seleo
Μια μοναδική συναυλία θα δώσουν η Bilja Krstić και οι Gadjo Dilo, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, στο φεστιβάλ «Βαλκανικής Πλατείας», στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης.

Η Σέρβα τραγουδίστρια Bilja Krstić έχει μία πολύχρονη καριέρα στη λαϊκή βαλκανική μουσική. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μουσικών Τεχνών και έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτρια μουσικής εκπομπής στο εθνικό ραδιόφωνο της χώρας της. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από πεντακόσιες συναυλίες στη Σερβία και σε όλο τον κόσμο και ξεχωρίζει για τη δυναμική

της παρουσία πάνω στη σκηνή. Η Bilja Krstić είναι πολυβραβευμένη, ενώ η μεγαλύτερη αναγνώριση της ήρθε το 2005, όταν προσκλήθηκε ως η μόνη γυναίκα τραγουδίστρια από τη Μεσόγειο στο φεστιβάλ «Mosca Sesc de Artes» στο Σαο Πάολο. Η μουσική που παρουσιάζει με την ορχήστρα Bistrik είναι ένα πάντρεμα παραδοσιακών και εθνικών ρυθμών με στοιχεία αυτοσχεδιασμού και σύγχρονης προσέγγισης.


Οι Gadjo Dilo είναι μια παρέα μουσικών που «παντρεύει» την gypsy jazz και τη swing μουσική παράδοση, με τους ήχους και τα χρώματα του παλιού ελληνικού τραγουδιού, μια ομάδα που αγαπά να αυτοσχεδιάζει, να δημιουργεί και να πειραματίζεται. Δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2009 και αποτελείται από τους κιθαρίστες Κώστα Μητρόπουλο και Σωτήρη Πομόνη, το βιολιστή Σέργιο Χρυσοβιτσάνο, τον ακορντεονίστα Γιώργος Τσιατσούλη, τον κοντραμπασίστα Γιώργο Ρούλο και την τραγουδίστρια Ηλιάνα Τσαπατσάρη. Στη δισκογραφία τους και στις ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, αλλά και σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν εντάξει τη διασκευή πολλών ρεμπέτικων, λαϊκών και ελαφρολαϊκών τραγουδιών.

Γενική είσοδος 3€

Προπώληση:
08:00 - 15:00 Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων
Δημαρχείο Νεάπολης - Συκεών
Στρ.Σαραφη 1 & Ι.Μιχαήλ, Συκιές
2313.313125

Σάρωθρον Cafe - Bar
Κατούνη 17, Λαδάδικα
2310.538282

Keywords
Τυχαία Θέματα