Aπόδοση του Στρατοπέδου Ζιάκα στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ζητά ο Πέτρος Σούλας

12:01 8/11/2017 - Πηγή: seleo

Την κατηγορηματική αντίθεση της διοίκησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στην πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να παραχωρήσει το Στρατόπεδο Ζιάκα στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης, εκφράζει με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο και στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Δημήτρη Βίτσα, ο Δήμαρχος

Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας. Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και στην Αντιπεριφειάρχη Μ.Ε.Θ. κ. Βούλα Πατουλίδου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η πρόθεση του Υπουργείου να μην αποδώσει το Στρατόπεδο Ζιάκα στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου - όπου και ανήκει χωροταξικά - συνιστά μείζον ζήτημα, δεδομένου ότι αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και υπόσχεση τόσο της παρούσας όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, τα στρατόπεδα να αποδίδονται στις τοπικές κοινωνίες.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Σούλας η απόδοση του στρατοπέδου Ζιάκα στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι ένα αδιαπραγμάτευτο αίτημα, καθώς με την αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης και τη δημιουργία χώρων πρασίνου και υποδομών αναψυχής θα αρθεί η περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, συμβάλλοντας στην αύξηση του πράσινου ισοζυγίου και κατ' επέκταση στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

“Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην παραχώρηση του Στρατοπέδου Ζιάκα σε οποιονδήποτε φορέα πλην του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου” τονίζει ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της υπόσχεσης για την απόδοση του στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα