Τον Σεπτέμβριο έρχονται οι κάρτες γραφικών Radeon RX RDNA2

Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν φήμες ότι τον Σεπτέμβριο θα λανσαριστούν οι νέας γενιάς κάρτες γραφικών Radeon RX που βασίζονται στην αρχιτεκτονική RDNA2 της AMD.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η ιστοσελίδα DigiTimes που επικαλείται πηγές από την βιομηχανία (αξίζει να αναφέρουμε ότι η ιστοσελίδα κάνει συχνά λάθη στις εκτιμήσεις της). Τον Σεπτέμβριο επίσης αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους και οι 4ης γενιάς επεξεργαστές Ryzen της εταιρείας με την κωδική ονομασία Vermeer που θα τοποθετούνται σε socket AM4 (και ενδεχομένως

και οι Renoir).

Το ίδιο διάστημα αναμένεται και η Nvidia να παρουσιάσει τις κάρτες γραφικών για desktop συστήματα που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Ampere. H Intel επίσης θα προχωρήσει στην παρουσίαση των 11ης γενιάς επεξεργαστών Core που έχουν την κωδική ονομασία Tiger Lake για φορητούς υπολογιστές. Από ότι φαίνεται λοιπόν, τον Σεπτέμβριο θα έχουμε πολλές ανακοινώσεις νέου hardware.

Το λανσάρισμα των καρτών γραφικών αρχιτεκτονικής RDNA2 είναι ιδιαίτερα σπουδαίο για την AMD, καθώς είναι η πρώτη αρχιτεκτονική της εταιρείας που θα ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις DirectX 12 Ultimate, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι τεχνικές real-time ray tracing (DXR), variable rate shading, mesh shaders και sampler feedback. Τόσο η AMD όσο και η Nvidia θα ανακοινώσουν τις νέες τους κάρτες γραφικών πάνω στην ώρα για το παιχνίδι Cyberpunk 2077 της CD Projekt RED που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τίτλους της χρονιάς.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα