Το νέο chipset της Qualcomm για ασύρματα ακουστικά υπόσχεται πολλαπλές βελτιώσεις

Με καλύτερη ακύρωση θορύβου και βελτιωμένη διάρκεια μπαταρίας για ολοήμερη χρήση

Πλέον υπάρχουν πολλά ασύρματα ακουστικά διαθέσιμα στην αγορά, κάτι που κάνει δύσκολο να τα παρακολουθεί κανείς, αλλά ένας από τους λόγους που υπάρχει σημαντική προσθήκη κατασκευαστών στον συγκεκριμένο χώρο είναι η διαθεσιμότητα Bluetooth Audio SoCs από την Qualcomm. Μέχρι τώρα, είχαμε διαθέσιμες τις σειρές QCC5100 και QCC30xx, αλλά σήμερα η εταιρεία

ανακοίνωσε πως έχει σκοπό να λανσάρει το τελευταίο chipset στη συγκεκριμένη κατηγορία, το QCC305x.

Όπως είναι αναμενόμενο πρόκειται για ένα πιο ισχυρό chip, καθώς περιέχει τέσσερις ισχυρότερους πυρήνες σε σύγκριση με τους τρεις πυρήνες του 304x. Αλλά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο νέο chipset είναι ότι αυτή η αύξηση επεξεργαστικής ισχύς θα επιτρέψει στους κατασκευαστές ακουστικών να προσφέρουν χαρακτηριστικά όπως προσαρμοζόμενη ενεργή ακύρωση θορύβου (adaptive active noise cancellation) και υποστήριξη για χρήση λέξεων αφύπνισης για ενεργοποίηση της Alexa ή Google Assistant.

Το νέο chipset έρχεται με υποστήριξη aptX Adaptive της Qualcomm με ανάλυση ήχου έως 96kHz, aptX Voice για ακύρωση ήχου 3 μικροφώνων και καταστολή θορύβου για πιο καθαρές κλήσεις όσο βρίσκεστε εν κινήσει (ή σε μια κλήση Zoom, κάτι που είναι πιο πιθανό στις μέρες μας). Και παρά την αυξημένη επεξεργαστική ισχύ, η Qualcomm υπόσχεται διάρκεια μπαταρίας για ολοήμερη χρήση, ωστόσο είναι στο χέρι του κατασκευαστή να ρυθμίσει ανάλογα τα ακουστικά του.

Το νέο chipset έχει επίσης σχεδιαστεί για να υποστηρίζει το επερχόμενο Bluetooth LE Audio. Παρόλο που το νέο πρότυπο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, υπόσχεται λειτουργίες όπως πολλαπλές και συγχρονισμένες ροές ήχου από μία μόνο συσκευή - χρήσιμη για ασύρματα ακουστικά - και υποστήριξη για κοινή χρήση ήχου, ώστε να μοιράζεστε τη μουσική του smartphone με ανθρώπους γύρω σας. Υπάρχει επίσης κοινή χρήση βάσει τοποθεσίας που επιτρέπει σε κοινούς χώρους, όπως αεροδρόμια και γυμναστήρια, να μοιράζονται ήχο μέσω Bluetooth με τους επισκέπτες τους.

Παρόλο που το Bluetooth LE Audio είναι σε πρώιμο στάδιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου πριν από την ανακοίνωση, η Qualcomm τόνιζε συνεχώς ότι τα νέα της chip θα είναι συμβατά μόλις επικυρωθεί το πρότυπο.

Όπως είπε ο James Chapman της εταιρείας:
"Τα QCC305x SoCs όχι μόνο θα φέρουν πολλές από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες και δυνατότητες ήχου στα ασύρματα ακουστικά μεσαίας κατηγορίας, αλλά έχουν σχεδιαστεί και είναι έτοιμα για το επερχόμενο πρότυπο Bluetooth LE Audio. Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός αυτός δίνει στους πελάτες μας μεγάλη ευελιξία για καινοτομία σε μια ευρεία γκάμα τιμών και τους βοηθά να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των σημερινών καταναλωτών, πολλοί από τους οποίους βασίζονται στα ασύρματα ακουστικά τους για κάθε είδους δραστηριότητα ψυχαγωγίας και παραγωγικότητας".


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα