Το νέο Speedometer 3.0 έρχεται να αποτυπώσει τις πραγματικές επιδόσεις των διαφόρων browsers στο διαδίκτυο

Βασική παράμετρος στην ακρίβεια των αποτελεσμάτων είναι η συνεργασία των Apple, Google, Microsoft και Mozilla με την εφαρμογή.

Οι τέσσερις εταιρίες πίσω από τα δημοφιλέστερα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να προκύψει το Speedometer 3.0, η νέα

έκδοση της εφαρμογής που μετρά τις επιδόσεις των browser και έχει επαινεθεί για την ικανότητά της να αποτυπώνει την πραγματική εικόνα. Apple, Google, Microsoft και Mozilla συνεισέφεραν στην προσπάθεια, με τις τέσσερις εταιρίες να δίνουν στη δημοσιότητα δικά τους δελτία τύπου, εξηγώντας τι καινούργιο προσφέρει η νέα έκδοση. Σύμφωνα με την Apple, λόγου χάρη, το Speedometer 3.0 αποτελεί "σημαντική ενημέρωση που αποτυπώνει καλύτερα το Διαδίκτυο του σήμερα".

Η Apple ήταν η πρώτη που δημιούργησε ένα Speedometer, το 2014, προκειμένου να έχει έναν τρόπο ελέγχου της απόκρισης του διαδικτύου. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2018, η Google συνεργάστηκε μαζί της, για την ανάπτυξη του Speedometer 2.0. Έκτοτε, το Speedometer 2.0 έχει αποτελέσει ένα από τα βασικά εργαλεία μέτρησης επιδόσεων που χρησιμοποιεί η Google. Μάλιστα, κάποια στιγμή το Google Chrome ξεπέρασε σε επιδόσεις ακόμη και το Safari της Apple, αποτέλεσμα για το οποίο η Google δικαίως αισθάνθηκε υπερήφανη.

Πλέον, το Speedometer 3.0 υποστηρίζεται από περισσότερες εταιρίες από κάθε άλλη φορά και δεν διατίθεται πλέον ως μέρος του Webkit της Apple. Αντίθετα, είναι κοινή προσπάθεια των συνεργαζόμενων εταιριών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι μηχανές περιήγησης Blink/V8, Gecko/SpiderMonkey και WebKit/JavaScriptCore.

Μάλιστα, η Apple αναφέρει πως υπήρξαν εκατοντάδες συνεισφορές από άλλες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η Intel, ενόψει της κυκλοφορίας του Speedometer 3.0. Η εφαρμογή ενισχύθηκε επίσης από εκατοντάδες συνεισφορές ανοιχτού κώδικα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple.

Στην ανάρτησή της στο εταιρικό ιστολόγιο, η Google περιγράφει ορισμένες από τις αλλαγές, μεταξύ των οποίων και η διεύρυνση των φορτίων που ελέγχονται. Πλέον, σε αυτά περιλαμβάνονται εφαρμογές εκκρεμοτήτων, σύνθετες ιστοσελίδες, εφαρμογές μίας ιστοσελίδας, καταγραφή εφαρμογών και dashboard καθώς και εφαρμογές επεξεργασίας κώδικα που εδράζονται στο διαδίκτυο.

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά αφότου δοθεί η εντολή στο Speedometer 3.0 να ελέγξει τις επιδόσεις ενός συγκεκριμένου υπολογιστή. Η εφαρμογή εμφανίζει αρχικά τη βασική, συνολική βαθμολογία. Στη συνέχεια, μπορεί κανείς να προχωρήσει σε λεπτομερέστερα στοιχεία, σχετικά με το πώς απέδωσε η συσκευή και το πρόγραμμα περιήγησης στη διάρκεια κάθε ελέγχου. Εδώ, υπάρχουν πολλές πληροφορίες προς ανάλυση, οι οποίες μπορούν να εξαχθούν σε μορφή JSON ή CSV.

Το Speedometer 3.0 είναι ήδη διαθέσιμο και προφανώς θα αποτελεί στο εξής το βασικό εργαλείο μέτρησης των επιδόσεων για το Chrome, το Edge, το Firefox και το Safari.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα