Το μερίδιο αγοράς επεξεργαστών της Intel οδεύει προς νέο χαμηλό λόγω των Apple Silicon

Η Intel ενδέχεται να δει το μερίδιο αγοράς της να πέφτει σε νέο χαμηλό το επόμενο έτος, λόγω της απόφασης της Apple να απομακρυνθεί από τους Intel επεξεργαστές για χάρη των Apple Silicon.

Η Apple ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα ξεκινήσει ένα μεγάλο «ταξίδι» δύο ετών για τη μετάβαση όλων των

υπολογιστών Mac, επιτραπέζιους και φορητούς, σε επεξεργαστές Apple Silicon. Η Apple αναμένεται να ολοκληρώσει τη μετάβαση το επόμενο έτος και μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει μόνο τέσσερις Mac με την πρώτη έκδοση Apple Silicon που ονομάζεται M1.

Ως αποτέλεσμα των τεσσάρων Mac με M1 και των επερχόμενων εκδόσεων, η Intel φέτος θα χάσει το 50% των παραγγελιών της από την Apple, ενώ στο τέλος θα χάσει και το υπόλοιπο ποσοστό. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το μερίδιο αγοράς της Intel να μειωθεί κάτω από το 80% το 2023, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα DigiTimes.

Όπως αναφέρουν πηγές της ίδιας ιστοσελίδας:

Η σειρά επεξεργαστών βασισμένη στην ARM αρχιτεκτονική που αναπτύχθηκε από την Apple αναμένεται να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη μείωση σημαντικών κομματιών μεριδίου της Intel. Η Intel αναμένεται να χάσει σχεδόν το 50% των παραγγελιών της από την Apple το 2021. Χάνοντας το μερίδιο αγοράς της Apple που αντιστοιχεί επί του συνόλου στο 10% και βλέποντας την AMD να παραμένει σταθερή με ένα άλλο 10%, το μερίδιο της Intel στην αγορά φορητών υπολογιστών είναι πιθανό να μειωθεί κάτω από το 80% το 2023.

Η Intel φαίνεται να γνωρίζει τον αντίκτυπο που θα έχουν οι Apple Silicon επεξεργαστές στην επιχείρησή της, καθώς έχει δημιουργήσει αρκετές marketing καμπάνιες εναντίον των Macs, επισημαίνοντας την άποψη ότι οι φορητοί υπολογιστές με επεξεργαστές Intel είναι ανώτεροι σε σύγκριση με τους Apple Silicon Macs. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ότι η Apple δοκιμάζει επεξεργαστές Apple Silicon με έως 32 πυρήνες υψηλής απόδοσης και έως 128 πυρήνες γραφικών για τις μελλοντικές εκδόσεις Mac.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα