Το Twitter αποκλείει την πρόσβαση του προσωπικού του στα γραφεία μέχρι την επόμενη εβδομάδα

Το Twitter ενημέρωσε τους υπαλλήλους ότι τα γραφεία της εταιρείας θα κλείσουν προσωρινά, με άμεση ισχύ.

Σε μήνυμα που είχε πρόσβαση το BBC, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, χωρίς να δίνεται κάποιος λόγος για την κίνηση αυτή. Πάντως αναφορές κάνουν λόγο ότι το κλείσιμο των γραφείων είναι μια δραματική κίνηση, αλλά αποσκοπεί στην "αποτροπή φυσικών δολιοφθορών” όσο τα

στελέχη του Twitter ενημερώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο, αποκλείοντας την πρόσβαση σε όσους έχουν απολυθεί ή παραιτηθεί.

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω αναφορών ότι μεγάλος αριθμός εργαζομένων παραιτείται αφού ο νέος ιδιοκτήτης Elon Musk τους κάλεσε να υπογράψουν μια νέα σύμβαση εργασίας η οποία περιλαμβάνει «πολλές ώρες εργασίας σε υψηλούς ρυθμούς» ή να φύγουν. Μεταξύ άλλων το μήνυμα ανέφερε: "Παρακαλούμε να συνεχίσετε να συμμορφώνεστε με την πολιτική της εταιρείας, αποφεύγοντας να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στον Τύπο ή οπουδήποτε αλλού".

Οι αναφορές έχουν προκαλέσει την ανησυχία των συνδικάτων με την Prospect, το συνδικάτο των εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας, να ζητά από το Twitter UK να υπάρξει συνάντηση για να συζητηθεί η μεταχείριση των εργαζομένων του. «Επιδιώκουμε επειγόντως μια συνάντηση με την Twitter UK Ltd για να συζητήσουμε πώς θα διαχειριστεί τη διαβούλευση για τις ομαδικές απολύσεις, θα διασφαλίσει μια δίκαιη και διαφανή διαδικασία και θα εκπληρώσει τις ασφαλιστικές και νομικές υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με ιδιαίτερες ανάγκες. Η Prospect θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τα μέλη μας στο Twitter». Η ανακοίνωση κλείνει αναφέροντας ότι «Οι βαρόνοι της τεχνολογίας δεν είναι υπεράνω του νόμου και θα θέσουμε το Twitter προ των νομικών ευθυνών του, όπου είναι δυνατόν».

Με αφορμή την αποχώρηση του προσωπικού, ο πρώην αντιπρόεδρος του Twitter, Bruce Daisley δήλωσε στο BBC ότι υπήρχαν πρώην μηχανικοί του Twitter που υποστήριζαν ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας «ήδη από τη Δευτέρα». Πρόσθεσε ακόμα ότι «υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός λειτουργιών που φαίνεται πραγματικά να βασίζονται στην ύπαρξη μηχανικών στο χώρο», είπε. «Αν αυτοί οι μηχανικοί έχουν φύγει, τότε απειλείται η βιωσιμότητα του προϊόντος».

Αυτή την εβδομάδα, ο κ. Musk ανακοίνωσε στο προσωπικό του Twitter ότι έπρεπε να δεσμευτούν να γίνουν «σκληροπυρηνικοί» και να εργάζονται πολλές ώρες στην εταιρεία, αλλιώς θα πρέπει να εγκαταλείψουν την εταιρεία. Όσοι δεν υπογράψουν μέχρι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου θα λάβουν αποζημίωση τριών μηνών, δήλωσε ο Musk, με εκατοντάδες εργαζομένους να παραιτούνται. 

Νωρίτερα αυτό το μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περικόπτει περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού της.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε tweets χρησιμοποιώντας το hashtag #LoveWhereYouWorked μαζί με ένα emoji χαιρετισμού για να δείξουν ότι αποχωρούν από την εταιρεία. Παρά τη συνεχιζόμενη αναταραχή στην εταιρεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Musk με σημερινό του tweet του ανέφερε ότι το Twitter σημείωσε νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας, κλείνοντας το μήνυμά του με το χαρακτηριστικό...lol.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα