Το Switch 2 φέρεται να αντικαθιστά τα κουμπωτά Joy-Con με μαγνητικά

Η σχεδιαστική αυτή επιλογή θα μπορούσε να έχει προεκτάσεις για τη συμβατότητα των Joy-Con.

Το χαρακτηριστικό "κλικ" καθώς κουμπώνει ένα Joy-Con θα μπορούσε να αντικατασταθεί από ένα μαγνητικό μηχανισμό στο Switch 2, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισπανικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Vandal. 

Η εξέλιξη αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα μπορούσε να δυσκολέψει τη συμβατότητα του Switch 2 με τα υπάρχοντα μοντέλα Joy-Con. Ακόμη κι έτσι, όμως, θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο πρόσθετο μαγνητικό εξάρτημα το οποίο θα επέτρεπε στα παλιότερα Joy-Con να συνδεθούν

με τα νέα μαγνητικά σημεία επαφής της επόμενης κονσόλας. Τα Switch Pro Controllers, τα οποία δεν συνδέονται απτά με το Switch, λογικά θα πρέπει να είναι απολύτως συμβατά με το Switch 2, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Το Vandal κάνει λόγο, χωρίς να τους κατονομάζει, για κατασκευαστές αξεσουάρ και περιφερειακών που είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη νέα κονσόλα, η οποία ήταν τοποθετημένη μέσα σε αδιαφανές κουτί, το οποίο χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να ισορροπήσει τη σχεδιαστική μυστικότητα με την ανάγκη να δοθεί μια γενική εικόνα των διαστάσεων της κονσόλας. Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, το Switch 2 θα είναι "μεγαλύτερο από ό,τι το Switch, χωρίς όμως να φτάνει σε μέγεθος το Steam Deck".

Το 2021, το Vandal δημοσίευσε από νωρίς πληροφορίες σχετικά με το σχεδιασμό του Switch ΟLED, πριν την παρουσίαση της κονσόλας, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν στην πορεία, γεγονός που προσδίδει κάποια αξιοπιστία στα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα σχετικά με το Switch 2.

Η Nintendo έχει ορισμένα θέματα με τη συμβατότητα των controllers, στις πρόσφατες κονσόλες της. Η εταιρία κατέβαλε ιδιαίτερες προσπάθειες ώστε να διασφαλίσει πως τα controllers για το GameCube ήταν συμβατά με το Wii (και το Wii U, ως ένα βαθμό), ενώ το Wii U κατασκευάστηκε έτσι ώστε να είναι συμβατό με τα υπάρχοντα Wii Remotes και τα άλλα αξεσουάρ χειρισμού των παιχνιδιών. Για το Switch, αντίθετα, η Nintendo έχει κυκλοφορήσει μια σειρά περιορισμένων εκδόσεων controller με ρετρό σχεδιασμό, ειδικά για χρήση με τα κλασικά παιχνίδια Nintendo Switch Online.

Ως προς το λογισμικό, η Nintendo έχει περιοριστεί σε αόριστες απαντήσεις σχετικά με το κατά πόσο το Switch 2 θα είναι συμβατό με τα χιλιάδες παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για την τρέχουσα γενιά του Switch. Πάντως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήδη ορισμένοι developers δοκιμάζουν το κατά πόσο είναι συμβατοί οι τίτλοι τους με την επερχόμενη κονσόλα της Nintendo.

Το Φεβρουάριο, σειρά από ρεπορτάζ συνέτειναν στο ότι η Nintendo είχε θέσει ως στόχο να κυκλοφορήσει το Switch 2 στις αρχές του 2025, ώστε να αφήσει στους developers μεγαλύτερο περιθώριο να ετοιμάσουν μια ισχυρή γκάμα τίτλων για τη νέα κονσόλα. Παλαιότερα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι η νέα υβριδική κονσόλα θα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη, 8 ιντσών, ενώ θα μπορούσε να υποστηρίζει και την τεχνολογία DLSS μέσω επεξεργαστών Nvidia βασισμένων στην αρχιτεκτονική Ampere.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα