Το PS5 έφτασε στα χέρια κάποιων reviewers κι έχουμε τα πρώτα unboxing videos

Εντυπώσεις, φωτογραφικό υλικό, σύγκριση μεγέθους με PS4 και Xbox Series X και λίγα λόγια για τις πρώτες εντυπώσεις με την κονσόλα.

Η επόμενη γενιά κονσολών αρχίζει και παίρνει... μορφή, καθώς από τις online παρουσιάσεις και τα εκτενή blog, φτάσαμε στο σημείο όπου reviewers και μεγάλα ειδησεογραφικά sites

λαμβάνουν κονσόλες στα χέρια τους λίγο πριν τις βρούμε στα ράφια των καταστημάτων.

Όπως είναι φυσικό, το διαδίκτυο έχει πλέον πληθώρα υλικού. Ένα από τα πιο αναλυτικά βίντεο είναι του Marques Brownlee, το οποίο και θα βρείτε παρακάτω. Γίνεται σύγκριση μεγέθους με το PS4 Pro και το Xbox Series X, ενώ βλέπουμε σε αρκετή λεπτομέρεια όχι μόνο την κονσόλα αλλά και τα αξεσουάρ που περιλαμβάνονται, όπως το νέο χειριστήριο DualSense. Αναφέρεται επίσης πως, λόγω εμπάργκο, όσοι παρέλαβαν την κονσόλα δεν μπορούν να δείξουν software (όπως το Astro's Playroom ή το περιβάλλον χρήστη) και πρέπει να περιοριστούν στην επίδειξη των περιεχομένων του κουτιού.

 

Σε περίπτωση που προτιμάτε μια γρηγορότερη ματιά, το CNET μοιράστηκε αξιόλογο φωτογραφικό υλικό για να δούμε εύκολα τη διαφορά μεγέθους με το αρχικό PS4, τις θύρες στην πίσω όψη, το χειριστήριο και τα λοιπά περιεχόμενα της συσκευασίας.

Στο κουτί περιλαμβάνονται τα εξής:

Κονσόλα PlayStation 5Ασύρματο χειριστήριο DualSenseΚαλώδιο HDMIΚαλώδιο τροφοδοσίαςΚαλώδιο USB-A σε USB-CΒάση στήριξης κονσόλας

Σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες, αναφέρεται πως σε κάθετη διάταξη το PS5 έχει ύψος περίπου 40 εκατοστά έναντι του PS4 με σχεδόν 30 εκατοστά. Είναι με διαφορά η μεγαλύτερη (σε μέγεθος) κονσόλα που μπήκε ποτέ σε σαλόνι.

Για διάταξη σε οριζόντια θέση, η βάση στήριξης που περιλαμβάνεται είναι απαραίτητη. Ενώνει στο πίσω μέρος της κονσόλας, όμως δεν «κλειδώνει» με κάποιο τρόπο, οπότε σε περίπτωση που η κονσόλα κουνηθεί ενδέχεται να βγει από τη βάση - απαιτείται προσοχή. Η ίδια βάση χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση σε κάθετη διάταξη, καθώς με απλό βίδωμα και ξεβίδωμά της μπορεί να αλλάξει σχήμα.

 

 

Το νέο χειριστήριο διαφέρει αισθητά από το DualShock 4 σε ύφος, αίσθηση και λειτουργίες. Οι σκανδάλες διαθέτουν ανάδραση και μπορούν να προσφέρουν αντίσταση, ενώ στο κάτω μέρος του χειριστηρίου βρίσκεται ένα μικρόφωνο. Το νέο Home button δεν είναι πλέον στρογγυλό αλλά στο σχήμα του λογοτύπου PlayStation, με τον αρθρογράφο να σημειώνει πως το μοναδικό που δεν του άρεσε από το χειριστήριο είναι το πόσο κοντά αυτό βρίσκεται στο πλήκτρο mic mute - ενδέχεται να πατιέται κατά λάθος, εύκολα.

Το PlayStation 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 19 Νοεμβρίου, σε δύο εκδόσεις: με μονάδα blu-ray (499€) και ως Digital Edition (399€, δίχως μονάδα blu-ray).


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα