Το Instagram βάζει τέλος στις απειλές μέσω προσωπικών μηνυμάτων

Η εφαρμογή θα απαγορεύει οριστικά την είσοδο σε λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες ακόμη και σε προσωπικά μηνύματα.

Το Instagram αναφέρει πως θα γίνει πιο αυστηρό απέναντι σε περιπτώσεις παρενοχλήσεων και απειλών μέσω προσωπικών μηνυμάτων, απαγορεύοντας οριστικά την είσοδο σε λογαριασμούς χρηστών που χρησιμοποιούν αυτού του είδους τα μηνύματα για να παρενοχλήσουν ή να απειλήσουν άλλους χρήστες. Η αλλαγή αυτή έρχεται έπειτα από πολλές αναφορές ποδοσφαιριστών στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι ανέφεραν πως δέχθηκαν ρατσιστικές

επιθέσεις μέσω της εφαρμογής.

Σε μια δημοσίευση, το Instagram αναγνώρισε τη «ρατσιστική κακοποίηση των ποδοσφαιριστών» και πρόσθεσε ότι τα προσωπικά μηνύματα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν, αφού η εταιρία δεν χρησιμοποιεί την ίδια αυτοματοποιημένη τεχνολογία που χρησιμοποιεί για τον εντοπισμό περιπτώσεων παρενόχλησης στα σχόλια. Με τη νέα πολιτική, το Instagram αναφέρει ότι θα λάβει «σκληρότερη δράση» όταν υπάρχουν περιπτώσεις εκφοβισμού και άλλων απειλών μέσω προσωπικών μηνυμάτων.

Προηγουμένως, όταν κάποιος ανέφερε περίπτωση παρενόχλησης, το Instagram απενεργοποιούσε προσωρινά τη δυνατότητα αποστολής προσωπικών μηνυμάτων στον χρήστη για τον οποίο είχε γίνει η αναφορά. Τώρα, η εταιρία αναφέρει ότι τέτοιου είδους παρενοχλήσεις θα οδηγούν σε μόνιμο αποκλεισμό.

Θα απενεργοποιήσουμε επίσης και τους νέους λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν για να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο και θα συνεχίσουμε να απενεργοποιούμε τους λογαριασμούς που βρίσκουμε ότι έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για την αποστολή καταχρηστικών μηνυμάτων.

Η εταιρία αναφέρει επίσης ότι εργάζεται για να κάνει διαθέσιμη σε όλους τη δυνατότητα να μπορούν να απενεργοποιούν την αποστολή μηνυμάτων από λογαριασμούς τους οποίους δεν ακολουθούν.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα