Το Clipchamp θα αποτελέσει τη νέα video editing εφαρμογή των Windows 11

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια νέα preview έκδοση των Windows 11 ανακοινώνοντας παράλληλα μια νέα εφαρμογή έκπληξη με την ονομασία ClipChamp, αποτέλεσμα της εξαγοράς της ομώνυμης εταιρείας πέρσι.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν βίντεο, να επεξεργάζονται βίντεο κλιπ και να έχουν πρόσβαση σε πολλές

στοκ φωτογραφίες και βίντεο τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τις δημιουργίες τους πληρωνοντας όμως μια μηνιαία συνδρομή προκειμένου να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τις συγκεκριμένες δυνατότητες.

Το ClipChamp για την ώρα διατίθεται σε χρήστες που "τρέχουν" την έκδοση Windows Insider build 22572 και άνω. Όσοι δεν τρέχουν δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 11, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι η εφαρμογή να εμφανιστεί στο σύστημά τους, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα φέτος κατά την επερχόμενη ενημέρωση «Sun Valley 2, με την εφαρμογή να αποτελεί στη συνέχεια μια από τις προεγκατεστημένες του λειτουργικού συστήματος.

Όπως όλα δείχνουν, η Microsoft έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο μια ανανέωση των προεγκατεστημένων εφαρμογών των Windows, με την αρχή να γίνεται με το Paint και το Windows Media Player. Κατά κάποιο τρόπο, το ClipChamp αποτελεί την επιστροφή του Movie Maker, αποτελώντας μια απλή και δυνατή λύση για περιστασιακούς χρήστες που θέλουν απλώς να επεξεργάζονται κλιπ εν κινήσει ή να κάνουν τις ταινίες του σπιτιού τους να φαίνονται λίγο πιο επαγγελματικές.

Το Movie Maker αποτελούσε ένα χρήσιμο εργαλείο στην εποχή των Windows XP το 2001, όπου ο χρήστης μπορούσε να τοποθετήσει τυχαία transitions και εφέ στις φωτογραφίες και τα βίντεό του και στη συνέχεια να μοιραστεί τη δημιουργία του με άλλους μέσω του MSN Messenger. Αποτέλεσε μέρος και των Windows Me το 2000, λαμβάνοντας μια πολύ μικρή  αναβάθμιση με τα Windows 98. Η υποστήριξη της εφαρμογής κράτησε μέχρι το 2014, χωρίς να αποκτά κάποια αξιοσημείωτη λειτουργία ήδη απο το 2007 και έχοντας τεράστιο ανταγωνισμό όχι μόνο υπό μορφή Windows εφαρμογής αλλά και από online υπηρεσίες και smartphone apps.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα