Τηλεοπτική σειρά «Blade Runner» ετοιμάζει ο Ridley Scott

Το Alien δεν είναι το μόνο εμβληματικό franchise του Ridley Scott που πρόκειται να γίνει τηλεοπτική σειρά, αφού όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο σκηνοθέτης και παραγωγός, βρίσκεται «στα σκαριά» και η τηλεοπτική σειρά Blade Runner.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC τη Δευτέρα,

ο Ridley Scott αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται τηλεοπτική σειρά που θα βασίζεται στο σύμπαν του Blade Runner. Δυστυχώς, δεν έδωσε και πολλές λεπτομέρειες για το εγχείρημα πέρα από τις παρακάτω: «Έχουμε (ήδη) ολοκληρώσει το γράψιμο του πιλότου (του πιλοτικού επεισοδίου) για το Blade Runner και την βίβλο. Οπότε, είμαστε σε φάση παρουσίασης του Blade Runner ως τηλεοπτικής σειράς, τις πρώτες 10 ώρες». Μένει να δούμε αν τα γεγονότα στην τηλεοπτική σειρά θα ξεκινούν από το σημείο που την άφησε ο Dennis Villeneuve με το Blade Runner 2049 ή αν η ιστορία εκτυλίσσεται σε άλλο χρονικό σημείο στο σύμπαν του Blade Runner.

To εμβληματικό franchise επέστρεψε στην επικαιρότητα αυτό το μήνα χάρη στην πρεμιέρα της σειράς κινουμένων σχεδίων Blade Runner: Black Lotus στο Adult Swim. Τα γεγονότα στη συγκεκριμένη σειρά εξελίσσονται μεταξύ της πρώτης κινηματογραφικής ταινίας Blade Runner του Ridley Scott που έκανε πρεμιέρα το 1982 και του sequel του 2017 του Denis Villeneuve, Blade Runner 2049. Η σειρά βασίζεται στην ιστορία της Elle, μίας νεαρής γυναίκας που ξυπνάει μία μέρα με τις δεξιότητες ενός δολοφόνου αλλά χωρίς τη μνήμη του παρελθόντος της, εκτός από ένα τατουάζ στο σώμα της που απεικονίζει έναν μαύρο λωτό. Η αποστολή της Elle να ανακαλύψει τη ταυτότητα της συνδυάζει στοιχεία και από τις δύο κινηματογραφικές ταινίες.

Οι πρώτες φήμες που κυκλοφόρησαν στο Internet για την τηλεοπτική σειρά Blade Runner ήταν τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, όταν ο συνιδρυτής και συνδιευθύνων σύμβουλος της Alcon Entertainment, Andrew Kosove αποκάλυψε ότι υπάλληλοι της εταιρείας εργάζονταν για να «δημιουργήσουν» το σύμπαν του Blade Runner, καθώς η Alcon Entertainment έχει τα δικαιώματα του Blade Runner με τον Andrew Kosove να αναλαμβάνει χρέη παραγωγού στην ταινία του Denis Villeneuve. «Έχουμε δύο ανθρώπους που εργάζονται για αυτό για λογαριασμό της Alcon -που δεν θα έλεγα ότι είναι πλήρως αφοσιωμένοι σε αυτό αλλά- κατά το μεγαλύτερο μέρος της δουλειά τους» είχε δηλώσει τότε ο κ. Kosove. «[Το έχουν πάρει] πολύ σοβαρά,  “υφαίνοντας” τις ιστορίες και διασφαλίζοντας ότι τα χρονοδιαγράμματα, ο κανόνας και τα κίνητρα των χαρακτήρων είναι όλα απρόσκοπτα και έχουν λογική εντός του κανόνα…. επειδή στην Alcon είμαστε κάτοχοι της IP του Blade Runner, και ως εκ τούτου λαμβάνουμε τον κανόνα του franchise πολύ σοβαρά υπόψη μας, και επειδή οι οπαδοί είναι τόσοι πολλοί, έχουν αφιερώσει τους εαυτούς τους στο υλικό» συμπλήρωσε ο Andrew Kosove.

Το άλλο franchise του Ridley Scott που έρχεται στην τηλεόραση είναι το «Alien» για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου FX με υπεύθυνο της σειράς τον Noah Hawley των «Legion» και «Fargo».


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα