Τα smartphones με storage 512GB δεν είναι και πολύ μακριά μας χάρη στη Samsung

Την ώρα που τα περισσότερα δημοφιλή smartphones διαθέτουν storage 32GB ή 64GB και σπανιότερα κάποιες ναυαρχίδες επιδεικνύουν 128GB (256GB στη καλύτερη περίπτωση), το τμήμα ημιαγωγών της Samsung ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή embedded storage chips 512GB eUFS (Universal Flash Storage).

Αυτό σημαίνει ότι οι μελλοντικές

ναυαρχίδες της θα διαθέτουν διπλάσιο χώρο από τις σημερινές κορυφαίες της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας και οι χρήστες τους θα μπορούν να αποθηκεύσουν έως και 130 δεκάλεπτα βίντεο σε ανάλυση UHD.

Πέρα από την αύξηση στην χωρητικότητα ωστόσο υπάρχουν και συγκεκριμένα οφέλη στη ταχύτητα με τα sequential write και read να αγγίζουν τα 255MB/s και 860MB/s αντίστοιχα (όχι και τόσο αυξημένες σε σχέση με το αντίστοιχο chip των 256GB αλλά αρκετά υψηλές για τη μεταφορά ενός HD ανάλυσης αρχείο βίντεο των 5GB σε ένα solid state drive μέσα σε περίπου 6 δευτερόλεπτα, δηλαδή οκτώ φορές ταχύτερα από μία τυπική κάρτα microSD). Με το νέο storage επιδεικνύεται επίσης random read/ write απόδοση 42000 IOPS/ 40000 IOPS αντίστοιχα (IOPS, Input/output operations per second).

Διατηρούνται βεβαίως οι φυσικές διαστάσεις του σημερινού storage των 256GB με τη Samsung να κατασκευάζει τη νέα έκδοση από 64-layer 512 gigabit chips, οκτώ σε αριθμό, την ώρα που παλαιότερα χρησιμοποιούσε 48-layer chips.

Site: Engadget
Site: GSMArena

Keywords
Τυχαία Θέματα