«Πλήρης επιστροφή στο γραφείο ή παραίτηση» αναφέρει ο Musk σε εργαζομένους της Tesla και SpaceX

12:35 2/6/2022 - Πηγή: Insomnia

Με email του, ο Elon Musk ενημερώνει τους υπαλλήλους της Tesla ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στα γραφεία τους με πλήρες ωράριο ή να εγκαταλείψουν την εταιρεία αν δεν συμφωνούν.

Ο Musk ανέφερε σε δύο ξεχωριστά email ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να εμφανίζονται για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα σε ένα

από τα κεντρικά γραφεία της Tesla. «Αν δεν εμφανιστείτε, θα υποθέσουμε ότι έχετε παραιτηθεί», γράφει σε ένα από τα email, τα οποία αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα Electrek.

«Όποιος επιθυμεί να εργάζεται απομακρυσμένα πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον (και εννοώ ελάχιστες) 40 ώρες την εβδομάδα ή να αποχωρήσει από την Tesla», ανέφερε ο Musk στο πρώτο email, σύμφωνα με το Electrek. Το χρονικό αυτό διάστημα είναι μικρότερο από ό,τι ζητάμε από τους εργάτες εργοστασίου. Εάν υπάρχουν ιδιαιτέρως εξαιρετικοί συνεργάτες για τους οποίους κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, θα εξετάσω προσωπικά και θα εγκρίνω άμεσα αυτές τις εξαιρέσεις» αναφέρει ακόμα το email.

Και ο Musk συνεχίζει στο δεύτερο email αναφέροντας ότι «Υπάρχουν φυσικά εταιρείες που δεν απαιτούν κάτι τέτοιο, αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που αυτές κυκλοφόρησαν ένα σπουδαίο νέο προϊόν; Έχει περάσει καιρός. Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι σημαντικό για τους υψηλόβαθμους υπαλλήλους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον εργασιακό χώρο και ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο «περνούσε τόσο πολύ χρόνο στο εργοστάσιο» αφού αν δεν το είχε κάνει, «η Tesla θα είχε χρεοκοπήσει προ πολλού».

«Η Tesla έχει δημιουργήσει και θα συνεχίσει να κατασκευάζει τα πιο συναρπαστικά προϊόντα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στον πλανήτη. Αυτό δεν θα συμβεί με το να εργαζόμαστε από το τηλέφωνο», πρόσθεσε. Απαντώντας σε ερώτηση χρήστη του Twitter -ο οποίος είναι γνωστός θαυμαστής του Musk και των εταιρειών του- σχετικά με τα emails που διέρρευσαν, ο Musk δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που δεν συμφωνούν «Θα πρέπει να προσποιηθούν ότι εργάζονται κάπου αλλού».

Ο Musk είναι γνωστός για τις έντονες εργασιακές του προσδοκίες, ειδικά από τους εργάτες των εργοστασίων, πιέζοντας τους να επιτύχουν εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους παραγωγής. Για παράδειγμα, όταν τον Απρίλιο του 2020 οι αριθμοί των κρουσμάτων Covid-19 αυξάνονταν στην California, ο Musk αποκάλεσε τους υγειονομικούς περιορισμούς «φασιστικούς» σε ένα παραλήρημα κατά τη διάρκεια μιας κλήσης για τα οικονομικά έσοδα της εταιρείας. Διατήρησε επίσης σε λειτουργία το εργοστάσιο της Tesla του στο Fremont στη California παρά τις υγειονομικές απαγορεύεσεις, χωρίς όμως να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επίπτωση.

Άλλοι γίγαντες της τεχνολογίας δεν αναγκάζουν ακόμη όλους τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν τα καλύτερά τους ταλέντα κατά τη διάρκεια της περιόδου που ονομάστηκε "Η Μεγάλη Παραίτηση", εργοδότες όπως η Amazon, η Apple, η Alphabet και η Meta επιτρέπουν τουλάχιστον κάποιο ποσοστό απομακρυσμένης εργασίας, ανάλογα με τη θέση και την τοποθεσία των εργαζομένων. Αντιθέτως, ορισμένοι μεγάλοι εργοδότες στο χώρο της τεχνολογίας, όπως η Atlassian και η Airbnb, επιτρέπουν πλέον την εξ αποστάσεως εργασία όλο το χρόνο.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα