Πέθανε ο συνιδρυτής της Razer, Robert Krakoff

20:01 3/5/2022 - Πηγή: Insomnia

Η οικογένεια του Robert Krakoff ανακοίνωσε μέσω μίας ανάρτησης στο Facebook, ότι ο συνιδρυτής της γνωστής εταιρείας κατασκευής προϊόντων για gamers, απεβίωσε στις 26 Απριλίου του 2022 σε ηλικία 81 ετών. Λίγο αργότερα, τα νέα επιβεβαιώθηκαν και από την ίδια την Razer μέσω σχετικών αναρτήσεων της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε λυπημένοι από τον θάνατο του Συνιδρυτή και Επίτιμου Προέδρου μας, Robert

Krakoff, γνωστού σε όλους ως RazerGuy. Η ακλόνητη ορμή και το πάθος του Robert για το gaming εξακολουθεί να ζει και να μας εμπνέει όλους. Ευχαριστούμε Rob, θα μας λείψεις» έγραψε η Razer σε μία ανάρτηση της στο Twitter.

Μπορεί το όνομα Robert Krakoff να μην το έχετε ακουστά, ωστόσο ο ίδιος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση της Razer αλλά και στην ανάπτυξη ολόκληρης της αγοράς περιφερειακών για gaming που ανθίζει στις μέρες μας. Ο Robert Krakoff ήταν πίσω από το πρώτο gaming ποντίκι που παρουσιάστηκε το 1999: το Razer Boomslang.

Το Boomslang αποτέλεσε το θεμέλιο για την τεράστια σήμερα προϊοντική γκάμα της Razer και όπως αναφέραμε βοήθησε την βιομηχανία περιφερειακών για gaming να εκτιναχθεί πραγματικά. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τον ίδιο τον Robert Krakoff σε μια διαφήμιση για την προώθηση του Razer Boomslang το 2002. Στην διαφήμιση βλέπουμε επίσης και τον επαγγελματία gamer Johnathan "Fatal1ty" Wendel, ο οποίος υπέγραψε μια ιστορική συμφωνία χορηγίας με τη Razer πολύ πριν η λέξη «esports» μπει στο λεξικό μας.

Η Razer δεν είχε ιδρυθεί μέχρι το 2005 - ήταν απλώς μία κατοχυρωμένη πνευματικά επωνυμία μίας οντότητας με την ονομασία Kärna, η οποία είχε εφεύρει έναν οπτομηχανικό τροχό κωδικοποίησης που μπορούσε να παρακολουθεί/ ανιχνεύει τις κινήσεις ενός ποντικιού σε αναλύσεις έως και στα 2000dpi, μία ανάλυση πολύ υψηλότερη από αυτή που υπήρχε στα ποντίκια εκείνη την εποχή.

Η Kärna χρεοκόπησε το 2001 και ο Robert Krakoff σε συνεργασία με τον σημερινό Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Min-Liang Tan ίδρυσαν την Razer το 2005. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς τους δεν εφηύρε το gaming mouse!

Όπως λέει η ιστοσελίδα The Verge, σε αυτή τη μελέτη περίπτωσης περιγράφεται πως μία εταιρεία μάρκετινγκ με την ονομασία Fitch δημιούργησε το brand Razer, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, του εμβληματικού λογότυπου με τον τρικέφαλο όφι, της ιστοσελίδας, της συσκευασίας, ακόμα και του ίδιου του σχεδιασμού και της μηχανικής του ποντικιού Boomslang. Μάλιστα, τίποτα από τα παραπάνω δεν βρίσκεται υπό αμφισβήτηση καθώς στο πρώτο Δελτίο Τύπου της Razer επισημαίνεται ότι το Boomslang «σχεδιάστηκε από τη Fitch, Inc. για την Kärna».  

O Robert Krakoff ήταν επίσης εκείνος που έπεισε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να επενδύσει στην παραγωγή ενός ποντικιού gaming για αριστερόχειρες το 2010, το DeathAdder.

Αν και για χρόνια ο Robert Krakoff είχε τον περιορισμένο ρόλο του Επίτιμου Προέδρου της εταιρείας, είχε ιδρύσει και την εταιρεία MindFX Science, που εμπορευόταν energy drinks και συμπληρώματα διατροφής, προ-εξασκητικά συμπληρώματα κ.ά. Επίσης έγγραφε συχνά. Έχει γράψει από το 2009 πάνω από δέκα βιβλία, από μαύρες κωμωδίες μέχρι βιβλία φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας κ.ά.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα