Ο Google Chrome browser δεν θα υποστηρίζει πλέον τα Windows 7 και τα Windows 8.1 από το 2023

Η Google θα κυκλοφορήσει την τελική έκδοση του Chrome για τα Windows 7 και Windows 8.1 κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Ο Chrome 110, ο οποίος έχει προσωρινά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 7 Φεβρουαρίου του 2023, θα είναι η τελευταία έκδοση που θα

υποστηρίζει τα δύο παλαιότερα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, σύμφωνα με μια σελίδα υποστήριξης της Google όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα Android Police.

Η εξέλιξη αυτή ίσως είναι σημαντικότερη απ’ ότι πολλοί πιστεύουν. Παρά το γεγονός ότι τα Windows 7 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2009 και η Microsoft τερμάτισε επίσημα την υποστήριξή τους το 2020, τα δεδομένα δείχνουν ότι το λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να τρέχει σε πάρα πολλές συσκευές. Μόλις πέρυσι, ο αριθμός αυτός υπολογιζόταν σε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια υπολογιστές, ένας σίγουρα μη αμελητέος αριθμός. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν σύντομα να έχουν και μη υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα και μη υποστηριζόμενο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια.

Το Chrome, ο δημοφιλέστερος browser της αγοράς με διαφορά, θα εξακολουθεί να λειτουργεί μετά την έκδοση 110, αλλά δεν θα λάβει καμία μελλοντική ενημέρωση στα Windows 7 ή Windows 8.1, σύμφωνα με τη σελίδα υποστήριξης της Google. Επομένως, αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε ένα σύστημα που τρέχει ένα από αυτά τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αναβαθμιστείτε το συντομότερο δυνατό. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε θέση να λαμβάνετε ενημερώσεις ασφαλείας για το λειτουργικό σας σύστημα και να επωφεληθείτε επίσης από τις τελευταίες λειτουργίες και βελτιώσεις ασφαλείας του Chrome.
 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα