Νέο update προσθέτει VR υποστήριξη στο Microsoft Flight Simulator

Προσφέροντας μια ακόμα πιο αυθεντική εμπειρία

Το Microsoft Flight Simulator ανέκαθεν προσπαθούσε να μεταφέρει μια πιστή εμπειρία ενός πιλότου, με το νεώτερο update να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Πλέον η Asobo Studio έφερε υποστήριξη για OpenXR συμβατά headset εικονικής πραγματικότητας, που αφορά τα Windows Mixed Reality headsets όπως και τα Valve

Index, HTC Vive, Oculus Rift και Oculus Quest. Αν και η αρχική ανακοίνωση της Microsoft έκανε αναφορά για διάθεση μόνο στο HP Reverb G2, τελικά υποστηρίζονται όλα τα προαναφερθέντα headsets.

Παλαιότερα, αν κάποιος χρήστης ήθελε νιώσει πως βρίσκεται σε πραγματικό αεροσκάφος, θα έπρεπε να έχει πολλαπλές οθόνες. Αλλά ακόμα κι έτσι δεν ήταν εφικτό το σωστό στήσιμο για όλα τα διαθέσιμα μοντέλα αεροσκαφών που περιλαμβάνονται στο παιχνίδι. Τώρα, το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι ένα VR headset και φυσικά, το ανάλογο σύστημα για να παρέχει μια αξιόλογη εμπειρία. Όταν η Microsoft διεξήγαγε τη beta έκδοση του τίτλου, επεξεργαστές όπως i5-8400 ή Ryzen 5 1500X μαζί με μια κάρτα γραφικών GTX 1080 ήταν οι ελάχιστες απαιτήσεις.

Το update επίσης φέρνει χειμερινό κλίμα, προσθέτοντας χιόνι στα καιρικά φαινόμενα του παιχνιδιού, που κάνουν εξομοίωση του πραγματικού καιρού. Επιπλέον, το παιχνίδι πλέον θα προσφέρει χιόνι σε πραγματικό χρόνο όπως και πάγο στις ανάλογες περιοχές του πλανήτη.

Προς στιγμήν, όταν πετάει κανείς πάνω από τον Βόρειο Πόλο είναι λίγο περίεργο, κυρίως γιατί σχεδόν όλη η περιοχή αποτελείται από νερό, χωρίς πάγο. Όπως είναι αναμενόμενο, στην πραγματικότητα η περιοχή είναι συχνά πολύ παγωμένη, οπότε είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν οι νέες καιρικές συνθήκες φέρουν την περιοχή πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Για όσους ενδιαφέρονται να ζήσουν τον τίτλο σε VR, το συγκεκριμένο FAQ είναι χρήσιμο καθώς περιέχει αναλυτικά τους συνδυασμούς πλήκτρων και τις λειτουργίες τους, που αλλάζουν με την χρήση VR headset.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα