Νέα σειρά ηχείων JBL Authentic με ρετρό στυλ και ταυτόχρονη υποστήριξη Amazon Alexa και Google Assistant

Τα νέα έξυπνα ηχεία με ρετρό σχεδίαση της JBL είναι τα πρώτα που προσφέρουν ταυτόχρονη υποστήριξη στους ψηφιακούς φωνητικούς βοηθούς Google Assistant και Amazon Alexa

Στα πλαίσια της έκθεσης τεχνολογίας IFA 2023 που πραγματοποιείται αυτή τη περίοδο στο

Βερολίνο, η εταιρεία JBL ανακοίνωσε ένα τρίο έξυπνων ηχείων που ανήκουν στη σειρά JBL Authentics, τα JBL Authentics 200 και 500 που είναι οικιακά ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos και το φορητό έξυπνο ηχείο JBL Authentics 300, το οποίο ενσωματώνει μπαταρία που παρέχει αυτονομία έως και οκτώ ωρών. 

Και αφού ξεκινήσαμε με το… hardware, ας αναφερθούμε σε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά τους. Το JBL Authentics 200 διαθέτει ένα ζεύγος tweeters 1-inch, passive radiator 6-inch και ένα woofer 5-inch ενώ το JBL Authentics 500 έχει τρία παρόμοια tweeters 1-inch, τρία mid-range woofers 2,75-inch, ένα down-firing woofer 6,5-inch και επιδεικνύει ισχύ 270W υποστηρίζοντας ήχο 3.1-channel με Dolby Atmos. 

Όπως αναφέραμε, τα παραπάνω ηχεία υποστηρίζουν φωνητικές εντολές μέσω των ψηφιακών βοηθών Amazon Alexa και Google Assistant. Κανονικά, αυτή η δυνατότητα δεν θα έπρεπε να μας εντυπωσιάζει καθώς υπάρχει σε εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, προϊόντα του είδους. Αυτό που διαφοροποιεί τη σειρά JBL Authentics είναι ότι υποστηρίζει τους παραπάνω φωνητικούς οδηγούς ταυτόχρονα. Για πρώτη φορά λοιπόν είναι δυνατόν να επικαλεστείτε οποιονδήποτε από τους δύο ψηφιακούς βοηθούς ανά πάσα στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ζητήσετε από την Alexa να παίξει τη λίστα αναπαραγωγής της προτίμησής σας και στη συνέχεια ο συγκάτοικός σας μνα ζητήσει από τον Google Assistant να τη σταματήσει. 

Η Google και η Amazon έχουν μια μακρά ιστορία στο να μην “παίζουν καλά μαζί» ωστόσο με την υποστήριξη του προτύπου Matter (οι δύο εταιρείες είναι μέλη της κοινοπραξίας που αναπτύσσει το πρότυπο), ενδέχεται να αλλάξουν πολλά και η διαλειτουργικότητα να γίνει πραγματικότητα και οι χρήστες να επωφεληθούν σημαντικά. Στην περίπτωση των νέων ηχείων της JBL θα πρέπει να επισημάνουμε ότι χρειάζονται ξεχωριστή ρύθμιση μέσα από την εφαρμογή της JBL

Αν και οι φωνητικοί βοηθοί δεν είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους -θα πρέπει να τους ρυθμίσετε ξεχωριστά χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της JBL- καθένας «έχει επίγνωση» του άλλου χάρη στο Multi-Agent Experience (max) Toolkit που επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα (ώστε ο ένας βοηθός να επιτρέπει στον άλλον να μιλήσει, να ελέγχει μία λειτουργία που είχε ενεργοποιηθεί από τον άλλον κ.ά.). Τι σημαίνει αυτό; Ότι εφόσον πλέον ζούμε σε έξυπνα σπίτια ή χρησιμοποιούμε έξυπνες συσκευές και IoT με πολλαπλούς ψηφιακούς βοηθούς, δεν χρειάζεται να θυμόμαστε ποιος βοηθός ξεκίνησε μία λειτουργία όπως ένα ξυπνητήρι για να το απενεργοποιήσετε. Η Marissa Chacko, Διευθύντρια Διαχείρισης Προϊόντων για τον Google Assistant for Home δήλωσε: «Ενεργοποιήσαμε ένα λογισμικό εστίασης ήχου, ώστε η Alexa και ο Google Assistant να μην μιλάει ο ένας πάνω από τον άλλον» με τον Aaron Rubenson, Αντιπρόεδρο του τμήματος Alexa της Amazon να συμπληρώνει: «Αν κάποιος χρησιμοποιήσει τον Google Assistant για να “στριμάρει μουσική” και χτυπήσει το ξυπνητήρι που έχει ρυθμιστεί με την Alexa, τότε η ένταση της αναπαραγωγής μουσικής θα μειωθεί σημαντικά ώστε να μπορεί να ακουστεί το ξυπνητήρι». 

Η σειρά ηχείων JBL Authentics θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη με τιμές €329,99 (Authentics 200), €429,99 (Authentics 300) και €629,99για το Authentics 500. Τέλος η νέα σειρά διαθέτει Dolby Atmos, Bluetooth, Ethernet καθώς και συνδεσιμότητα Wi-Fi ενώ παρέχουν συμβατότητα στις πλατφόρμες Apple AirPlay, Alexa Multiroom Music, Spotify Connect και έχουν ενσωματωμένο Chromecast. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα