iPadOS 15 με βελτιώσεις στο multitasking και με widgets στη home screen

20:49 7/6/2021 - Πηγή: Insomnia

Το iPad OS 15 έρχεται αυτό το Φθινόπωρο στο κορυφαίο tablet της αγοράς.

Από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι η δυνατότητα να προσθέσουμε widgets στη Home screen, με το λειτουργικό να τακτοποιεί αυτόματα τα εικονίδια που υπάρχουν ήδη εκεί προκειμένου να χωρέσει χωρίς πρόβλημα. Η Apple

προσθέτει νέα μεγέθη  ενώ από το iPhone έρχεται και το App Library που οργανώνει αυτόματα τις εγκατεστημένες σας εφαρμογές. 

Το Multitasking αποτελεί ένα από τα προβλήματα που προσπαθεί να λύσει η Apple στο iPad προκειμένου να το κάνει ιδανικό για παραγωγικές διαδικασίες. Πλέον στο iOS 15 υπάρχει ένα μικρό μενού που περιλαμβάνει εικονίδια με τις διαθέσιμες επιλογές για διαχωρισμό των εφαρμογών, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να πραγματοποιήσει κάποια χειρονομία, κάτι που έχουμε δει και στο Android περιβάλλον.

Όπως και στο iOS 15, έτσι και στο νέο iPadOS υπάρχουν οι βελτιωμένες ειδοποιήσεις με καλύτερη ομαδοποίηση όσων προέρχονται από την ίδια εφαρμογή, αλλά και οι βελτιώσεις στο FaceTime, με υποστήριξη Spatial Audio και εύκολο τρόπο διαμοιρασμού της οθόνης ή ακόμα και της μουσικής που ακούτε. Η συγκεκριμένη λειτουργία αναμένεται να επεκταθεί σύντομα σε πολλές άλλες εφαρμογές που θα χρησιμοποιήσουν το σχετικό api, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο ενδιαφέρουσες βιντεοσυνομιλίες.

 

'Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνει νέες συντομεύσεις για πληκτρολόγια αξεσουάρ αλλά και βελτιώσεις σε όσους προτιμούν τις χειρόγραφες σημειώσεις χρησιμοποιώντας το Apple Pencil. Με το Quick Note υπάρχει δυνατότητα για τον χρήστη να ξεκινήσει να γράφει γρήγορα μια σημείωση ενώ αν έχει κάποια συμβατή εφαρμογή ανοιχτή (πχ. Safari), μπορεί να συμπεριλάβει στη σημείωση δεδομένα από την εφαρμογή αυτή. Οι γρήγορες σημειώσεις μπορούν να δημιουργηθούν όχι μόνο στο iPadOS αλλά και στο macOS, με αυτόματο συγχρονισμό ενώ στο μέλλον η λειτουργία θα έρθει και στο iOS.

Από τις λειτουργίες που ξεχωρίζουν στο iPadOS 15 αλλά και στο iOS 15 είναι ένας νέος τρόπος να αποκτήσετε πρόσβαση στη συσκευή σας αν τυχόν ξεχάσετε τον κωδικό, έχοντας από πριν όμως δηλώσει κάποιο φιλικό πρόσωπο που θα σας βοηθήσει ακολουθώντας τις οδηγίες της Apple

Βελτιώσεις υπάρχουν ακόμα στους χάρτες της Apple (χωρίς ελληνικό ενδιαφέρον), στην εφαρμογή των φωτογραφιών που προβάλει πιο όμορφα τις αναμνήσεις σας, αλλά και την εφαρμογή της μετάφρασης που είναι πλέον μέρος και του iPadOS με νέες δυνατότητες αλλά όχι τα ελληνικά.

Η developer beta είναι διαθέσιμη από σήμερα, με την public beta να γίνεται διαθέσιμη τον ερχόμενο μήνα και την τελική κυκλοφορία να έχει οριστεί για το φθινόπωρο.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα