Η εταιρεία του "Angry Birds" έτοιμη να εξαγοραστεί για 1 δισεκατομμύριο δολάρια... από τη Sega

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Sega φέρεται να είναι κοντά στην αγορά της Rovio Entertainment, της εταιρείας στην οποία ανήκει το franchise του παιχνιδιού Angry Birds για smartphones, με ένα τεράστιο ποσό ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η

Sega μπορεί να κλειδώσει τη μεγάλη συμφωνία μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με ανθρώπους που μίλησαν στην WSJ.

Προκαλεί έκπληξη η σκέψη ότι η Sega -συγκεκριμένα, η μητρική της εταιρεία Sega Sammy Holdings- θα ήθελε να ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα για τη Rovio, δεδομένης της πτώσης της δημοτικότητας των παιχνιδιών Angry Birds. Το αρχικό παιχνίδι ήταν μια τεράστια επιτυχία το 2009, αλλά το franchise φαίνεται να μην τα πηγαίνει καλά από την κορύφωσή του το 2014 και μετά, όταν η Rovio ανέφερε πτώση κερδών και απολύσεις.

Το 2016, η Rovio δοκίμασε μια κινηματογραφική μεταφορά, το The Angry Birds Movie, το οποίο αποτέλεσεεισπρακτική επιτυχία και εξακολουθεί να είναι η έβδομη ταινία με τα υψηλότερα έσοδα που προέρχεται από βιντεοπαιχνίδι, ακόμη και αν οι κριτικές δεν ήταν καλές. Η συνέχειά της το 2019, το The Angry Birds Movie 2, δεν σημείωσε την ίδια επιτυχία. Η Rovio παρακολουθούσε καθώς οι ανταγωνιστές όπως το Candy Crush σημείωναν όλο και μεγαλύτερη επιτυχία, επηρεάζοντας το ενδιαφέρον για το Angry Birds.

Πρόσφατα, η Rovio αφαίρεσε το αρχικό παιχνίδι Angry Birds από το Google Play Store και μετονόμασε την έκδοση για iOS σε Red's First Flight. Η κίνηση αυτή έγινε φαινομενικά για να μεταφέρει τους παίκτες στις επικερδείς freemium συνέχειές του και να επισκιάσει το επιχειρηματικό μοντέλο του αρχικού παιχνιδιού buy once and play forever.

Η Rovio είχε προηγουμένως πλησιάσει σε συμφωνία ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων με την ισραηλινή εταιρεία ανάπτυξης Playtika για να αναλάβει το παιχνίδι, αλλά οι συζητήσεις αυτές έπεσαν επίσημα στο κενό τον Μάρτιο. Τώρα, η Sega φέρεται έτοιμη να αποκτήσει την εταιρεία πίσω από το Angry Birds με έδρα τη Φινλανδία.

Το αρχικό παιχνίδι Angry Birds της Rovio ήταν το πρώτο παιχνίδι για smartphones που έφτασε το 1 δισεκατομμύριο downloads (ένα ρεκόρ που πιστοποιήθηκε από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες), με τη Rovio να ισχυρίζεται ότι η συνδυασμένη βιβλιοθήκη των τίτλων της είχε φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια downloads από πέρυσι. Έτσι, ίσως υπάρχει ένα επιχείρημα για την υψηλή αποτίμηση της εταιρείας στο ένα πέμπτο του ενός δολαρίου ανά λήψη. Υπενθυμίζουμε ότι η Take-Two εξαγόρασε τη Zynga, δημιουργό αρκετών επιτυχιών, με το εξωφρενικό ποσό των 12,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ίσως η Sega να έχει μια νέα σειρά από ήρωες ισάξιους με τον Sonic και τους φίλους του, που απλά περιμένουν ένα επικό franchise παιχνιδιών για smartphones για να προωθήσουν.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα