Η VW μέχρι το 2035 θα έχει σταματήσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη

Όπως είναι γνωστό, με το ID.4, η γνωστή Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen έκανε γνωστές τις προθέσεις της, τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο, όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση.

Πρόσφατα ωστόσο έκανε γνωστό και το πότε σκοπεύει να αφήσει για πάντα πίσω της τα ορυκτά καύσιμα και μαζί τα… σκάνδαλά, σαν αυτό με την εξαπάτηση των μετρητών εκπομπών καυσαερίων πριν από λίγα χρόνια (από το οποίο ακόμη να… συνέλθει).

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters,

σε συνέντευξη που παραχώρησε στην καθημερινή εφημερίδα Münchner Merkur, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας, Klaus Zellmer έκανε γνωστό ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα σταματήσει να πουλάει αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Ευρωπαϊκή αγορά το διάστημα μεταξύ 2033 και 2035.

Οι πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κίνα αναμένεται να δουν μία ανάλογη κίνηση της εταιρείας στις χώρες τους «λίγο αργότερα» δήλωσε ο Klaus Zellmer, ενώ σε άλλες περιοχές του πλανήτη, όπως στη Νότιο Αμερική και στην Αφρική η μετάβαση θα αργήσει ακόμα περισσότερο εξαιτίας ζητημάτων σε πολιτικό επίπεδο ή σε επίπεδο υποδομών.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, περίπου το 70% των πωλήσεων της VW εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι ηλεκτρικά οχήματα, κάτι που θα τοποθετήσει την Γερμανική μάρκα σε θέση ισχύος αν η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοινώσει πιο σκληρά μέτρα για την κλιματική αλλαγή.

Τα σχέδια της VW την τοποθετούν λίγο πίσω από τις Ford και GM, οι οποίες σκοπεύουν να αφήσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης εκτός των οχημάτων τους σε βασικές αγορές μέχρι το 2030. Αυτό δείχνει ότι σε πολλές περιοχές του πλανήτη, οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν έχουν χρόνο ζωής παρά μόλις μία δεκαετία. Το ζήτημα τώρα είναι να δούμε να αναπτύσσονται σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο δίκτυα φορτιστών ώστε η υποδομή κάθε χώρας να είναι έτοιμη για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα