Η Tesla καθυστερεί την κυκλοφορία του Cybertruck για το 2022

13:28 9/8/2021 - Πηγή: Insomnia

Η αμερικανική εταιρεία μετατόπισε αθόρυβα την ημερομηνία κυκλοφορίας μέσα από τη ιστοσελίδα της.

Το Cybertruck δεν θα το δούμε τελικά μέσα στο 2021. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Elecktrek, η Tesla μέσα από την σελίδα διαμόρφωσης του ηλεκτρικού pickup καθυστέρησε την κυκλοφορία του για το επόμενο έτος. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αρχίσουν

να προσαρμόζουν το όχημά τους όταν πλησιάζει η παραγωγή το 2022, κάτι που ισχύει ανεξάρτητα από το μοντέλο ή την έκδοση.

Η Tesla είχε ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι ο στόχος του 2021 ίσως να μην είναι εφικτός. Ο Elon Musk δήλωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι θα υπάρξουν μόνο λίγες παραδόσεις Cybertruck εντός του 2021 και ότι ο μεγάλος όγκος παραγωγής έχει οριστεί για το 2022. Ενώ η εταιρεία παρέμεινε σε αυτόν τον ισχυρισμό της κατά την τριμηνιαία έκθεσή της τον Ιούλιο, η Tesla μόλις πρόσφατα ολοκλήρωσε τον μηχανικό σχεδιασμό του EV και χρειάζονται κάποιοι μήνες ακόμη για να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη και να ξεκινήσει η αποστολή των πρώτων φορτηγών.

Αυτή η καθυστέρηση ίσως αποτελέσει μία ανταγωνιστική πρόκληση για την Tesla. Το Hummer EV της GMC είναι έτοιμο να «προκαλέσει» το Cybertruck, το R1T της Rivian αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο ενώ από την άλλη πλευρά το F-150 Lightning της Ford οδεύει για την άνοιξη του 2022. Σε κάθε περίπτωση, το Cybertruck ίσως χάσει τελικά το πλεονέκτημα που φαινόταν πως θα είχε.

Ωστόσο, η καθυστέρηση αυτή δεν προκαλεί έκπληξη. Το ατσάλινο σασί του Cybertruck απαιτεί μοναδικές τεχνικές κατασκευής χωρίς να συνυπολογίζονται τα ευρύτερα τεχνικά εμπόδια που φέρνει το σύστημα τριών κινητήρων. Η Tesla είναι επίσης γνωστή για τα αισιόδοξα χρονοδιαγράμματα που έρχονται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα στις γραμμές παραγωγής. Παρ΄ όλα αυτά η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να υπολογίζει τουλάχιστον στην υψηλή ζήτηση του φορτηγού, αφού ήδη έχει πάνω από 1 εκατομμύριο κρατήσεις στο Cybertruck.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα