Η TSMC θα επενδύσει $20 δις για να έχει το πρώτο στον κόσμο εργοστάσιο κατασκευής chips στα 3nm

Από ότι φαίνεται, η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company σκοπεύει να επενδύσει τεράστια ποσά για να εγγυηθεί την μακροζωία της επιχείρησης που διατηρεί, κατασκευάζοντας το πλέον προηγμένο εργοστάσιο κατασκευής ημιαγωγών στον κόσμο.

Το Nikkei Asian Review αναφέρει πως η κορυφαία κατασκευάστρια ημιαγωγών, σχεδιάζει να επενδύσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να δημιουργήσει μία νέα state-of-the-art εγκατάσταση κατασκευής chips.
Πιο συγκεκριμένα, η TSMC

πρόκειται να επενδύσει έως και $20 δισεκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσει το πρώτο στον κόσμο και το πιο προηγμένο εργοστάσιο κατασκευής chips στον κόσμο, χρησιμοποιώντας κατασκευαστική μέθοδο 3nm.

Η γραμμή παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της, αν όλα βεβαίως πάνε καλά με το χρονοδιάγραμμα, στις αρχές του 2020. Εκεί θα κατασκευάζονται ultra-efficient chips στα 3nm με την TSMC να επιθυμεί να οδηγήσει τις εξελίξεις σε ένα τοπίο που μεταβάλλεται και εξελίσσεται δραστικά συνεχώς.

“Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ανακοινώσαμε τa σχέδια μας για το πρώτο σε παγκόσμιο επίπεδο εργοστάσιο 3nm που θα βρίσκεται στο επιστημονικό πάρκο Tainan [στη νότια Ταϊβάν].
Το εργοστάσιο υπολογίζεται ότι ενδέχεται να κοστίσει πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια και αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της TSMC να προωθήσει την τεχνολογία στο μέλλον" δήλωσε το στέλεχος της TSMC, Mark Liu, στην ιστοσελίδα Nikkei Asia Review. Πριν φτάσουμε πάντως στα 3nm, η TSMC επιθυμεί να ξεκινήσει την παραγωγή chips στα 7nm μέσα στο 2018.

Η Apple, στο iPhone X, το κορυφαίο της smartphone χρησιμοποιεί SoC που κατασκευάζεται από την TSMC. Η Apple είναι ο #1 πελάτης της TSMC και το 2016 συνέβαλλε στο 17% του τζίρου της Ταϊβανέζικης εταιρείας.

Site: Asia.Nikkei
Site: Tweaktown

Keywords
Τυχαία Θέματα