Η Sony εξαγόρασε την Bungie έναντι $3,6 δις, τη δημιουργό των Destiny και των πρώτων Halo

Η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την εταιρεία Bungie, τη δημιουργό του σύμπαντος του Halo και των τεσσάρων πρώτων παιχνιδιών της εμβληματικής σειράς (Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3: ODST

και Halo Reach) καθώς και των Destiny και Destiny 2.

Η συμφωνία θα στοιχίσει στη Sony περίπου $3,6 δισεκατομμύρια δολάρια και έρχεται λίγο αφότου η Microsoft «έκλεισε» τη συμφωνία της χρονιάς, εξαγοράζοντας την Activision-Blizzard έναντι $68,7 δισεκατομμυρίων.

Η Bungie θα «συνεχίσει την έκδοση και την ανάπτυξη έχοντας τον δημιουργικό έλεγχο των παιχνιδιών» της σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Pete Parsons.

«Στην SIE βρήκαμε έναν συνεργάτη που μας υποστηρίζει άνευ όρων σε όλα όσα είμαστε και που θέλει να επιταχύνει το όραμά μας για τη δημιουργία ψυχαγωγίας που εκτείνεται σε ολόκληρη τη γενιά, διατηρώντας παράλληλα τη δημιουργική ανεξαρτησία που χτυπά στην καρδιά της Bungie» γράφει στην ανάρτηση του στο blog της εταιρείας ο Pete Parsons. «Όπως εμείς, έτσι και η SIE πιστεύει ότι οι κόσμοι των παιχνιδιών είναι μόνο η αρχή του τι μπορούν να γίνουν οι πνευματικές ιδιοκτησίες μας (IPs). Μαζί, μοιραζόμαστε το όνειρο της δημιουργίας και της προώθησης εμβληματικών franchise που ενώνουν φίλους σε όλο τον κόσμο, οικογένειες από γενιά σε γενιά και θαυμαστές σε πολλές πλατφόρμες και μέσα ψυχαγωγίας» συμπληρώνει.

…developing


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα