Η Sony ενεργοποιεί multipoint bluetooth στα LinkBuds, LinkBuds S και WF-1000XM4 ακουστικά

Η Sony δεν αναβαθμίζει απλώς τα ασύρματα ακουστικά της με φιλικό προς το περιβάλλον πλαστικό.

Η εταιρεία υπόσχεται τώρα ότι τα μοντέλα LinkBuds, LinkBuds S και WF-1000XM4 θα λάβουν υποστήριξη multipoint αυτό το φθινόπωρο, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Όπως συμβαίνει και με ορισμένα αντίπαλα ακουστικά, η λειτουργία multipoint επιτρέπει στον χρήστη να συνδέσει τα ακουστικά του ταυτόχρονα με 2 συσκευές (πχ. Smartphone και laptop),

επιτρέποντας την αυτόματη εναλλαγή χωρίς να χρειάζεται να μπαίνει στις ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να μεταβείτε σε μια κλήση στο τηλέφωνό σας ενώ παρακολουθείτε βίντεο στο tablet ή τον υπολογιστή σας.

Η νέα λειτουργία θα διατεθεί μέσω της εφαρμογής Headphones Connect της Sony που είναι διαθέσιμη στο App Store και το Play Store. Αρχικά η λειτουργία θα προστεθεί στα LinkBuds και LinkBuds S μέσα στο Νοέμβριο, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τα κορυφαία WF-1000XM4, κάποια στιγμή μέσα στο χειμώνα.

Όπως επεσήμανε το The Verge, η αναβάθμιση του WF-1000XM4 είναι κάπως απροσδόκητη. Η Sony κυκλοφόρησε τα συγκεκριμένα ακουστικά στα μέσα του 2021 και δεν είχε αναφερθεί καθόλου στο ενδεχόμενο προσθήκης μιας τέτοιας λειτουργίας, ενώ και τα reviews το ανέφεραν ως ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματά τους. 

Η αναβάθμιση δίνει στη Sony ένα πλεονέκτημα έναντι μεγάλου μέρους του ανταγωνισμού αφού άλλες προτάσεις όπως τα AirPods της Apple, συχνά περιορίζονται στο οικοσύστημα μιας εταιρείας. Η λειτουργικότητα multipoint της Sony θα μπορούσε να έχει περισσότερο νόημα αν δεν θέλετε να είστε δεσμευμένοι σε συγκεκριμένες πλατφόρμες ή προϊόντα μόνο και μόνο για να αποφύγετε την περιπλάνηση στις ρυθμίσεις Bluetooth διαφόρων συσκευών.

Παράλληλα η Sony ανακοίνωσε νέες εκδόσεις των LinkBuds και LinkBuds S. Αυτόν τον χειμώνα, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει μια έκδοση των LinkBuds που είναι πιστοποιημένη για το Microsoft Teams - με ένα USB dongle που σας επιτρέπει να αντιστοιχίσετε τις ενέργειες του Teams (όπως η σίγαση ή το σήκωμα του χεριού) στα χειριστήρια των ακουστικών. Τα "LinkBuds UC for Teams" θα έρθουν με κόστος 249,99 δολάρια έναντι 179,99 δολάρια του αρχικού μοντέλου.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα