Η Samsung μπορεί να θέσει εξ αποστάσεως εκτός λειτουργίας οποιαδήποτε τηλεόραση της στον κόσμο

Στις 11 Ιουλίου, ένα κέντρο διανομής στο KwaZulu-Natal στη Ν. Αφρική λεηλατήθηκε με αποτέλεσμα να κλαπεί άγνωστος αριθμός τηλεοράσεων της Samsung.  Όλες όμως τώρα οι τηλεοράσεις που εκλάπησαν έχουν… αχρηστευτεί καθώς όπως έκανε γνωστό η Samsung ήταν εφοδιασμένες με τεχνολογία «απομακρυσμένου αποκλεισμού» (remote blocking).

Η έκπληξη είναι ότι η Samsung μπορεί να καταφύγει σε αυτή τη τεχνολογία και να «αχρηστεύσει»

οποιαδήποτε από τις τηλεοράσεις της, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται στον κόσμο. Η εταιρεία παραδέχτηκε την ύπαρξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας σε ανάρτηση της στο Samsung Newsroom, στην οποία ανάρτηση περιγράφει λεπτομερώς πως εκλάπησαν οι τηλεοράσεις στη Νότιο Αφρική και στη συνέχεια απενεργοποιήθηκαν.

Η τεχνολογία ονομάζεται TV Block και βρίσκεται «pre-loaded» σε όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων της Samsung. Κάθε φορά που επιβεβαιώνεται ότι η τηλεόραση έχει κλαπεί, η Samsung καταγράφει τον σειριακό αριθμό της τηλεόρασης και στη συνέχεια περιμένει να συνδεθεί στο διαδίκτυο. Όταν συνδεθεί, ένας διακομιστής της Samsung -στον οποίο συνδέεται η τηλεόραση από προεπιλογή- ελέγχει τον σειριακό αριθμό και αν βρίσκεται στη λίστα της Samsung «εφαρμόζεται το σύστημα αποκλεισμού το οποίο και απενεργοποιεί όλες τις λειτουργίες της τηλεόρασης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, και πιο συγκεκριμένα του Διευθυντή του τμήματος Consumer Electronics της Samsung South Africa, Mike Van Lier: «Με βάση τις αξίες μας, και αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας για την επίλυση κοινωνικών προκλήσεων, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να επεκτείνουμε τη χρήση αμυντικού-επιπέδου ασφάλειας σε στρατηγικά προϊόντα του τμήματος ηλεκτρονικών χρησιμοποιώντας καινοτόμα και διαισθητικά επιχειρησιακής κλάσης εργαλεία που είναι σχεδιασμένα για τον νέο κόσμο. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο αυτή τη στιγμή και θα είναι επίσης χρήσιμη τόσο για τη βιομηχανία όσο και για τους πελάτες μελλοντικά».

Παρόλο που η Samsung προωθεί το TV Block ως μία χρήσιμη τεχνολογία, δεν θα είναι λίγοι οι κάτοχοι τηλεοράσεων της Samsung που θα ανησυχούν τώρα που έμαθαν ότι σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο στο μέλλον μπορεί η τηλεόραση τους να απενεργοποιηθεί εξ αποστάσεως. Μάλιστα, μπορεί να μην είναι καν η Samsung που θα έχει ενεργοποιήσει το TV Block, μπορεί να είναι κάποιος χάκερ (φανταστείτε τώρα να παραβιαστεί κάποιος ή κάποιοι διακομιστές της Samsung και ο χάκερ να καταφέρει να ενεργοποιήσει τη λειτουργία για όλες τις τηλεοράσεις που είναι συνδεδεμένες στο Internet παγκοσμίως). Βεβαίως, μπορείτε πάντα να την αποσυνδέσετε από το Internet και να χρησιμοποιήσετε μία άλλη συσκευή streaming για να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες (π.χ. Android TV, Apple TV κ.λπ.).

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα