Η Samsung αποκάλυψε τον πρώτο αισθητήρα εικόνας για αυτοκίνητα υπογράφοντας σύμβαση $436 εκ. με την Tesla

Η Samsung αποκάλυψε πρόσφατα τον πρώτο της αισθητήρα εικόνας που έχει αναπτυχθεί ειδικά για αυτοκίνητα. Ο αισθητήρας αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την οπίσθια κάμερα του αυτοκινήτου ή στην περίπτωση πιο εξελιγμένων συστημάτων για τις περιφερειακές οθόνες.

Βεβαίως, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί προτεραιότητα η ποιότητα της εικόνας ή η ανάλυση της εικόνας, αλλά περισσότερο πρακτικά πράγματα όπως το υψηλό δυναμικό εύρος (120 dB) και η εξάλειψη φαινομένων όπως το τρεμόπαιγμα στις οθόνες LED

(flickering). Για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, η Samsung χρησιμοποιεί μία νέα τεχνολογία που ονομάζει CornerPixel.

Σύμφωνα με τη Samsung, η τεχνολογία συνδυάζει δύο φωτοδιόδους ανά εικονοστοιχείο – μία 3.0 μm για λειτουργία σε χαμηλά επίπεδα φωτισμού και μία ακόμη 1.0μm που είναι τοποθετημένη στη γωνία -εξού και η ονομασία- και η οποία θα χρησιμοποιείται σε φωτεινά περιβάλλοντα. Η συγκεκριμένη δομή επιτρέπει στον αισθητήρα να προσαρμόζεται στις αλλαγές του περιβαλλοντικού φωτισμού – π.χ. στην έξοδο ενός τούνελ. Επιπλέον παρέχει υψηλό δυναμικό εύρος (high dynamic range) με μειωμένο motion blur ενώ μειώνει επιπλέον και το τρεμόπαιγμα των LED επεκτείνοντας τον χρόνο έκθεσης των μικρών φωτοδίοδων.

Ο νέος αισθητήρας ISOCELL Auto 4AC είναι ένας αισθητήρας μεγέθους 1/3.7” ανάλυσης 1.3 MP (1,280 x 960 pixels) και ενσωματώνει τον δικό του ISP ενώ πληροί τις προδιαγραφές AEC-Q100 Grade 2 οι οποίες μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν την απρόσκοπτη λειτουργία του σε θερμοκρασίες από -40ºC έως 125ºC .

Ο αισθητήρας βρίσκεται ήδη σε φάση μαζικής παραγωγής και αξίζει να επισημανθεί ότι δεν προορίζεται για αξιοποίηση από εφαρμογές αυτόνομης οδήγησης ή σε εφαρμογές εντός του εσωτερικού του αυτοκινήτου καθώς για τέτοιες εφαρμογές ή χρήσεις η Samsung σκοπεύει να αναπτύξει διαφορετικού τύπου αισθητήρες.

Πότε θα δούμε τον αισθητήρα σε αυτοκίνητα; Όπως αναφέρει η Κορεατική εφημερίδα The Korea Economic Daily, η Samsung Electro-Mechanics υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία αξίας $436 εκατομμυρίων με έναν κορυφαίο Αμερικανικό κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων και λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχουν και… πολλοί, το πιθανότερο είναι η εφημερίδα να αναφέρεται στην Tesla.

Αναμφισβήτητα, η συμφωνία της Samsung με την Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα ασκήσει επιπλέον πίεση στον ηγέτη της κατηγορίας εδώ και αρκετά χρόνια, την Sony. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες της The Korea Economic Daily, η οποία όπως αναφέραμε δεν αναφέρει ονόματα, η συμφωνία της Samsung με την Tesla αφορά κατά πάσα πιθανότητα το Cybertruck, καθώς αν έχετε προσέξει δεν διαθέτει καθρέπτες, αλλά κάμερες… παντού. Το φορτηγό της Tesla ανακοινώθηκε πριν από 2 περίπου χρόνια ωστόσο η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή του προς το τέλος της χρονιάς ή το ερχόμενο έτος.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα