Η realme ανακοίνωσε τα GT2 Pro και GT2 με Snapdragon 8 Gen 1 και Snapdragon 888 αντίστοιχα

Δύο ιδιαίτερα ισχυρές συσκευές Android ανακοίνωσε η realme με την ολοκαίνουρια σειρά GT2. Οι συσκευές βασίζονται στις δύο κορυφαίες πλατφόρμες της Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1 και Snapdragon 888, με κορυφαία συστήματα ψύξης με θάλαμο ατμών (vapor chamber) και διαθέτουν «γρήγορες» οθόνες AMOLED και δυνατότητες 5G.

Realme GT2 Pro

Ξεκινώντας από το κορυφαίο GT2 Pro, θα λέγαμε ότι διαθέτει όμορφη και ξεχωριστή αισθητική ενώ το ίδιο μπορούμε να πούμε και για την αίσθηση που σου δίνει όταν

το κρατάς αφού διαθέτει φινίρισμα από ένα βιοπολυμερές υλικό που δίνει την αίσθηση του χαρτιού. Το τελευταία αποτελεί μία ιδέα σχετικά με τη βιωσιμότητα που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον φημισμένο βιομηχανικό σχεδιαστή Naoto Fukasawa. Χάρη στη διαδικασία χάραξης με λέϊζερ, το βιοπολυμερές υλικό έχει ένα μοτίβο που μοιάζει με αυτό των προϊόντων από χαρτί. Το ίδιο ξεχωριστό φινίρισμα διαθέτει και το «απλό» GT2.

Το Realme GT2 Pro διαθέτει οθόνη 6,7 ιντσών με ανάλυση WQHD+ (3.216 x 1.440 pixels) τεχνολογίας LTPO 2.0, η οποία διαθέτει προσαρμοστικό ρυθμό ανανέωσης 1Hz έως 120 Hz, για εξοικονόμηση ενέργειας έως και 50% και εκπληκτική απόδοση όταν τη χρειάζεστε πραγματικά. Με πάνελ 10-bit, 1.400 nits φωτεινότητας (με 10.240 επίπεδα φωτεινότητας), υποστήριξη HDR10+, χρωματική γκάμα που καλύπτει το 100% του DCI-P3 και 525 ppi είναι μία από τις καλύτερες οθόνες που έχουμε δει σε συσκευή της Realme, αν όχι γενικώς. Και όσον αφορά την αίσθηση στην αφή, είναι ακαριαία συμβάλλοντας τα μέγιστα στο gaming χάρη στην Turbocharged δειγματοληψία αφής που φτάνει τα 1.000 Hz! Η προστασία της επίσης είναι κορυφαία καθώς έχει γίνει χρήση Gorilla Glass Victus.

Στο εσωτερικό του νέου Realme GT2 Pro υπάρχει ο κορυφαίος επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen 1, ο οποίος χρησιμοποιεί τη νέα αρχιτεκτονική Armv9 και την τεχνολογία 4mn για να παρέχει 20% ταχύτερη απόδοση CPU και έως και 30% καλύτερη απόδοση GPU. Ο μηχανισμός AI 7ης γενιάς είναι 4 φορές ταχύτερος από τον προκάτοχό του ενώ ο νέος αποκλειστικός

μηχανισμός διαχείρισης εμπιστοσύνης βελτιώνει σημαντικά την ασφάλεια. Την ψύξη της ισχυρής πλατφόρμας της Qualcomm αναλαμβάνει ένα ειδικά διαμορφωμένο σύστημα ψύξης με θάλαμο ατμών από ανοξείδωτο ατσάλι (Stainless Steel Vapor Cooling Max) και εννέα στρώσεις από θερμοαγώγιμα στοιχεία (π.χ. πλάτη από κράμα χαλκού, θερμοαγώγιμη πάστα τύπου Diamond Thermal Gel κ.ά.) που καταφέρνει να μειώσει έως και κατά 19°C την θερμοκρασία του πυρήνα του επεξεργαστή.

Ο επεξεργαστής συνοδεύεται από 12GB RAM και από 256GB αποθηκευτικού χώρου καθώς και από μπαταρία 5.000 mAh, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ταχείας φόρτισης SuperDart 65W.

Στον τομέα της κάμερας, η συσκευή είναι η πρώτη στον κόσμο που διαθέτει τόσο ευρυγώνια κάμερα, χάρη στην οποία μπορεί να αξιοποιήσετε διάφορα ενδιαφέροντα εφέ όπως fish-eye. Πιο συγκεκριμένα, η υπερευρυγώνια κάμερα βασίζεται σε έναν αισθητήρα Samsung ISOCELL JN1 ανάλυσης 50MP και σε φακό 150°. Η κύρια κάμερα βασίζεται επίσης σε αισθητήρα 50MP (Sony ΙΜΧ766) και εξοπλίζεται με OIS (οπτική τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας) και EIS (ηλεκτρονική σταθεροποίηση). Η τρίτη κάμερα είναι τύπου macro, υποστηρίζοντας λήψεις Ultra-macro με μεγέθυνση 40x. Η κάμερα για selfies βασίζεται σε αισθητήρα 16MP.

Όπως αναφέραμε, χάρη στην πλατφόρμα Snapdragon 8 Gen 1, το Realme GT2 Pro υποστηρίζει συνδεσιμότητα 5G. Η εταιρεία ωστόσο βελτίωσε όλες τις ασύρματες τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένου του 5G, του WiFi και του NFC. Πρόκειται για τα χαρακτηριστικά «Antenna Array Matrix System ή HyperSmart» και «360° NFC».  Στην πρώτη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με την πρώτη στον κόσμο ultra-wide-band antenna switching technology, που επιτρέπει στη συσκευή να αλλάζει κεραία αυτόματα «επιλέγοντας» όποια από τις 12 κεραίες έχει το ισχυρότερο σήμα κάθε φορά. Το σύστημα επιπλέον αποτελείται από μία συμμετρική κεραία WiFi που ενισχύει τη σταθερότητα του σήματος έως και κατά 20%.

Αξιοσημείωτη επίσης είναι η τεχνολογία «360° NFC». Σύμφωνα με την Realme, η μονάδα NFC συνδέεται με τις δύο άνω κεραίες κινητής τηλεφωνίας, πέρα από τη δική της, σχηματίζοντας μία συστοιχία που αποτελείται από τρεις κεραίες (NFC 3 antenna array), με αποτέλεσμα η τεχνολογία NFC να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα από οποιαδήποτε πλευρά του κινητού για ευκολότερες ανέπαφες πληρωμές και σύζευξη Bluetooth.

Όσον αφορά το λογισμικό, το Realme GT2 Pro διαθέτει το realme UI 3.0 το οποίο βασίζεται στο Android 12.

Realme GT2

Το «απλό» Realme GT2 έχει παρόμοια εμφάνιση και ελαφρώς μικρότερες διαστάσεις ωστόσο είναι μία αρκετά ισχυρή συσκευή. Διαθέτει οθόνη AMOLED E4 με διαγώνιο 6,62 ιντσών και ρυθμό ανανέωσης 120Hz, η οποία υποστηρίζει ανάλυση 2.400 x 1.080 pixels. Προστατεύεται από Gorilla Glass 5.

Το Realme GT2 ενσωματώνει τον επεξεργαστή Snapdragon 888 5G της Qualcomm σε συνδυασμό με 8GB ή 12GB RAM και με 128GB ή 256GB αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα (το πιθανότερο είναι να δούμε στη χώρα μας μόνο την μεγάλη έκδοση).

O επεξεργαστής, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ψύχεται από ένα υψηλής απόδοσης σύστημα ψύξης (οκτώ επίπεδων αυτή τη φορά αντί για εννέα) σαν αυτό που υπάρχει και στην έκδοση «Pro».

Το τριπλό σύστημα κάμερας αποτελείται από την ίδια ευρυγώνια κάμερα 50MP (Sony IMX766) που βρίσκουμε και στο GT2 Pro, μία υπερευρυγώνια με φακό 119° και μία κάμερα για λήψεις macro (από τα 4 εκ. αυτή τη φορά). Η εμπρόσθια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα επίσης της Sony ανάλυσης 32MP.

Να αναφέρουμε ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει το σύστημα εναλλαγής κεραιών HyperSmart που βρίσκουμε στην έκδοση «Pro» αλλά και η ίδια μπαταρία (5.000 mAh με τεχνολογία ταχείας φόρτισης SuperDart 65W). Όπως και στην περίπτωση του Realme GT2 Pro, έχουμε επίσης δύο στερεοφωνικά ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos.

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα