Η Lenovo μετά από 30 χρόνια ThinkPad παρουσιάζει επιτέλους ένα «ThinkPhone» με τη βοήθεια της Motorola

18:06 9/1/2023 - Πηγή: Insomnia

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 30 χρόνια για να αξιοποιήσει η Lenovo την «εμπορική αξία» του ονόματος ThinkPad σε ένα κινητό. 

Στην έκθεση CES 2023 η γνωστή Κινέζικη εταιρεία παρουσίασε -επιτέλους- το ThinkPhone by Motorola με στόχο να προσφέρει σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις ένα smartphone με την ποιότητα και την αξιοπιστία που υπόσχεται η εμπειρία «Lenovo

Think». Το ThinkPhone διαθέτει οθόνη 6,6 ιντσών τεχνολογίας OLED ανάλυσης 2.400 x 1.080 pixels με υποστήριξη HDR10+ και ρυθμού ανανέωση που αγγίζει τα 144 Hz. Στο κέντρο του άνω τμήματος της οθόνης υπάρχει μία οπή για την εμπρόσθια κάμερα 32 MP που υποστηρίζει αυτόματη εστίαση. Η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass Victus. 

Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο κορυφαίος επεξεργαστής Snapdragon 8+ Gen 1 της Qualcomm σε συνδυασμό με 8 GB ή 12 GB μνήμης και 128 GB, 256 GB ή 512 GB αποθηκευτικού χώρου. Φυσικά, υποστηρίζει δίκτυα 5G και WiFi LE ή Bluetooth και NFC. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5.000 mAh και υποστηρίζει ενσύρματη ταχεία φόρτιση TurboPower 68 W (με τον φορτιστή να συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία) καθώς και ασύρματη φόρτιση 15 W. 

Στο ντυμένο με ανθρακονήματα πίσω μέρος με την χαρακτηριστική επιγραφή της σειράς «Think», υπάρχει ένα σύνολο από τρεις κάμερες, με την κύρια κάμερα να βασίζεται σε σύστημα φακού με διάφραγμα f:/1.8 και σε αισθητήρα 50 MP με PDAF και OIS που υποστηρίζει 4-in-1 pixel binning συντελώντας στη «δημιουργία» εικονοστοιχείων μεγέθους 2,0μm για φωτεινότερες, πιο φυσικές και γεμάτες λεπτομέρεια και έντονο χρώμα φωτογραφίες. Την κύρια κάμερα συνοδεύεται μία υπερευρυγώνια κάμερα 13 MP (f:/2.2) με AF και Macro Vision καθώς και ένας αισθητήρας βάθους 2 MP (f:/2.4). 

Η συσκευή «ντυμένη» σε Carbon Black διαθέτει πιστοποιήσεις IP68 και MIL-STD 810H για την αντοχή της στο νερό, στη σκόνη και στις πτώσεις (από ύψος έως και 1,25 μέτρων) και φέρει ένα χαρακτηριστικό κόκκινου χρώματος κουμπί (Red Key) που μπορεί να προσαρμοστεί για την εκτέλεση διάφορων λειτουργιών -π.χ να ενεργοποιεί μία συγκεκριμένη εφαρμογή ή λειτουργία όπως είναι το Walkie Talkie app μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams (να αναφέρουμε ότι η συσκευή έρχεται με προεγκατεστημένες διάφορες εφαρμογές παραγωγικότητας όπως τα Microsoft 365, Outlook και Teams).  

Το ThinkPhone by Motorola ωστόσο είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία «άσκηση μάρκετινγκ». Όσοι το αποκτήσουν έχουν στη διάθεση τους μία πλήρη σειρά λειτουργιών ασφάλειας και υποστήριξης που παρέχουν απρόσκοπτη προστασία και πλήρη διαχειρισιμότητα μέσω της πλατφόρμας ThinkShield. Η πλατφόρμα ThinkShield συνδυάζει εξειδικευμένο hardware, software και διαδικασίες που διασφαλίζουν την ασφάλεια ολόκληρης της συσκευής. Οι διαχειριστές υποδομών πληροφορικής σε εταιρείες μπορούν να είναι σίγουροι πλέον ότι οι εταιρικές συσκευές προστατεύονται από το πλέον σύγχρονο σύνολο λύσεων ασφαλείας με αιχμή του δόρατος το Moto Threat Defense. Επιπλέον, οι οργανισμοί μπορούν εύκολα να προμηθεύσουν το προσωπικό τους με συσκευές ThinkPhone με Zero Touch και να διαχειριστούν ολόκληρο τον στόλο συσκευών ThinkPhone με λύσεις διαχείρισης όπως οι Moto OEMConfig και Moto Device Manager.

Η συσκευή επίσης ενσωματώνει την εφαρμογή Moto Secure, η οποία λειτουργεί ως κέντρο διαχείρισης αντικειμένων που σχετίζονται με την ασφάλεια και το απόρρητο. Σε συνδυασμό με το Moto OEMConfig ή το Moto Device Manager, οι διαχειριστές πληροφορικής σε εταιρείες και οργανισμούς μπορούν να διαμορφώσουν εξ αποστάσεως τις λειτουργίες του Moto Secure στις εταιρικές συσκευές ThinkPhone, από τις ρυθμίσεις κλειδώματος της οθόνης έως τις ειδοποιήσεις. Επιπλέον, το ThinkPhone έρχεται με τον ειδικό επεξεργαστή Moto KeySafe που προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για τα προσωπικά και εταιρικά δεδομένα. PIN, κωδικοί πρόσβασης και κλειδιά κρυπτογράφησης αποθηκεύονται σε ένα ξεχωριστό χώρο που είναι ανθεκτικός σε παραβιάσεις.

Το Lenovo ThinkPhone by Motorola τέλος εξοπλίζεται με συνδεσιμότητα «Think 2 Think» που υποστηρίζεται από το Ready For, ένα σύνολο λειτουργειών που προάγουν την παραγωγικότητα και επιτρέπουν στους χρήστες να απολαμβάνουν απρόσκοπτη συνδεσιμότητα ανάμεσα σε όλες τις συσκευές ThinkPhone και ThinkPad που έχουν στην κατοχή τους. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά, στις ΗΠΑ και στη Λατινική Αμερική, στη Μέση Ανατολή, σε επιλεγμένες αγορές στην Ασία και στην Αυστραλία. Πάντος πρόκειται για μία συσκευή B2B οπότε μην περιμένετε να την βρείτε εύκολα σε κάποιο τοπικό κατάστημα ηλεκτρονικών.  


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα