Η Intel μπαίνει επίσημα στην αγορά εξόρυξης Bitcoin

Η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει νέα τσιπ εξόρυξης Bitcoin για να ανταγωνιστεί τις συσκευές ASIC.

Η Intel ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αγκαλιάσει πλήρως την τεχνολογία blockchain και να εισέλθει στην αγορά εξόρυξης Bitcoin με ολοκαίνουρια τσιπ που θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στο 2022. Η εταιρεία

έχει επίγνωση του γεγονότος ότι «ορισμένα blockchain απαιτούν τεράστια υπολογιστή ισχύ», γι’ αυτό επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη των πιο ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών.

Μέχρι στιγμής, οι Argo Blockchain, BLOCK (πρώην Square) και GRID αποτελούν τους πρώτους πελάτες της Intel για αυτό το νέο προϊόν. Καθώς η νέα αρχιτεκτονική της εταιρείας υλοποιείται σε ένα μικροσκοπικό κομμάτι πυριτίου, θα έχει ελάχιστο αντίκτυπο στην προμήθεια άλλων επεξεργαστών Intel. Προκειμένου να σχεδιάσει και να δημιουργήσει το νέο της hardware για το blockchain, η Intel δημιούργησε μια νέα ομάδα που ονομάζεται Custom Compute Group και θα λειτουργεί υπό τις εντολές του τμήματος Accelerated Computing Systems and Graphics (AXG) όπου ηγείται ο Raja Koduri.

Σύμφωνα με μια τελευταία δημοσίευση της ιστοσελίδας Tom’s Hardware, πολλά είναι ήδη γνωστά για το νέο hardware της Intel, καθώς η ιστοσελίδα βρήκε μια αναφορά των τσιπ Bonanza Mine σε μια παρουσίαση του φετινού Διεθνές Συνεδρίου Solid-State Circuits (ISSCC) που είναι προγραμματισμένο για τις 20 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η Intel έχει ήδη προχωρήσει στο τσιπ δεύτερης γενιάς Bonanza Mine που είναι γνωστό ως BMZ2.

Αυτό το νέο τσιπ διαθέτει μια εξειδικευμένη αρχιτεκτονική που σχεδιάστηκε ειδικά για να επιταχύνει την επεξεργασία SHA-256 για εξόρυξη Bitcoin σε εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση. Στην πραγματικότητα, η Intel ισχυρίζεται ότι αυτά τα ενεργειακά αποδοτικά τσιπ θα έχουν «πάνω από 1000 φορές καλύτερη απόδοση ανά wat σε σύγκριση με τις mainstream GPU για εξόρυξη που βασίζεται σε SHA-256».

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι οι GPU χρησιμοποιούνται σπάνια για εξόρυξη SHA-256 και η εξόρυξη Bitcoin γίνεται συνήθως σε εξειδικευμένους επεξεργαστές ASIC που έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν έναν τύπο φόρτου εργασίας. Ωστόσο, οι συσκευές ASIC όπως το Antminer E9 από το Bitmain είναι συχνά αρκετά ακριβές και δύσκολες να αποκτήσει κάποιος.

Πιθανότατα θα μάθουμε περισσότερα για την είσοδο της Intel στην αγορά εξόρυξης Bitcoin μόλις τα νέα τσιπ ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες αργότερα μέσα στο έτος.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα