Η Intel ανακοίνωσε τις Arc Pro GPUs για σταθμούς εργασίας

Εκτός από κάρτες γραφικών Arc που προορίζονται για την αγορά gaming, η Intel παρουσίασε πρόσφατα και τη σειρά Arc Pro που απευθύνεται σε επαγγελματίες και προορίζεται για την αγορά των σταθμών εργασίας (workstations).  

Οι νέες Intel Arc Pro GPUs σχεδιάστηκαν για επιτραπέζιους και φορητούς σταθμούς εργασίας που εκτελούν εφαρμογές όπως τα Adobe

Premiere Pro, Handbrake και DaVinci Resolve Studio.

Η σειρά Arc Pro για την ώρα αποτελείται από τρία μοντέλα, με πρώτο το Arc Pro A40 που χρησιμοποιεί single-slot form factor μια «μικροσκοπική μορφή μιας υποδοχής». Το μοντέλο Arc Pro A50 βρίσκεται ένα επίπεδο πιο πάνω και κάνει χρήση dual-slot form factor. Το μοντέλο Intel Arc A30M κατασκευάστηκε ειδικά για φορητούς σταθμούς εργασίας.

Και τα τρία μοντέλα προσφέρουν ενσωματωμένες δυνατότητες ray tracing και machine learning ωστόσο έχουν ορισμένες διαφορές όσον αφορά την «ισχύ» τους. Οι Intel Arc A40 και A30M GPUs για παράδειγμα αποδίδουν 3,50 TeraFLOPs ενώ η Intel Arc A50 αποδίδει 4,80 TeraFLOPs. Και τα δύο μοντέλα για σταθμούς εργασίας desktop διαθέτουν 6GB RAM ενώ εκείνο για τους φορητούς σταθμούς εργασίας διαθέτει 4GB.

Επιπλέον, όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν AV1 encoding στο hardware κάτι που όπως λέει η Intel γίνεται για πρώτη φορά στη βιομηχανία. Οι νέες GPUs της Intel διαθέτουν επίσης τέσσερις υποδοχές mini-DisplayPort και μπορούν να υποστηρίξουν έως και δύο οθόνες 8K με ρυθμό ανανέωσης 60Hz ή μία οθόνη 5K στα 240Hz ή δύο οθόνες 5K στα 120Hz ή τέσσερις οθόνες 4K στα 60Hz.

Η Intel δεν έχει ακόμη αποκαλύψει το κόστος των νέων ανεξάρτητων επαγγελματικών καρτών γραφικών της για σταθμούς εργασίας, αλλά έκανε γνωστό ότι θα είναι διαθέσιμες προς το τέλος της χρονιάς φέτος «από κορυφαίους συνεργάτες φορητών και desktop υπολογιστών».

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα