Η Apple μηνύεται από κινεζική εταιρεία ρούχων για το λογότυπο του App Store

Όταν η Apple κυκλοφόρησε το iOS 11, παρουσίασε ταυτόχρονα και το ανανεωμένο λογότυπο για το App Store που μέχρι τότε το γράμμα «Α» σχηματιζόταν από ένα μολύβι, ένα πινέλο κι έναν χάρακα.

Το νέο λογότυπο ήταν πιο απλό και «καθαρό» με το «Α» να μοιάζει σχεδιασμένο από ξυλάκια για παγωτά. Όπως φαίνεται όμως, το νέο αυτό λογότυπο

μοιάζει σημαντικά με το λογότυπο που χρησιμοποιεί μια κινεζική εταιρεία ειδών ένδυσης με την επωνυμία KON, η οποία κατέθεσε μήνυση προς την Apple. Η KON θεωρεί πως το νέο λογότυπο του App Store παραβιάζει νόμους στην Κίνα σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα μιας και το λογότυπό της εμφανίζεται στην αγορά από το 2009 και όπως αναφέρεται στο Baidu Baike (κάτι σαν τη Wikipedia), το λογότυπο αυτό είναι εμπνευσμένο από τη μουσική των Sex Pistols και αντιπροσωπεύει τρία οστά που συμβολίζουν …τη δύναμη που νικάει το θάνατο (όποιος κατάλαβε …κατάλαβε).

Η κινεζική εταιρεία ζητά από την Apple να απολογηθεί δημοσίως για τη χρήση του λογότυπου της, να σταματήσει να πουλά συσκευές με αυτό το λογότυπο και φυσικά να την αποζημιώσει για τυχόν οικονομικές απώλειες. Το Λαϊκό Δικαστήριο της Κίνας έχει αποδεχτεί την υπόθεση και πρέπει να εκδώσει απόφαση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το 2016 η Apple είχε χάσει μια παρόμοια υπόθεση που αφορούσε το εμπορικό σήμα iPhone και το χρησιμοποιούσε η κινεζική εταιρεία κατασκευής δερμάτινων ειδών Xintong Tiandi Technology. Τότε η Apple προσπάθησε να εμποδίσει την Xintong να χρησιμοποιεί το όνομα iPhone, αλλά τα κινεζικά δικαστήρια αποφάσισαν εναντίων της.

Site: Macrumors

Keywords
Τυχαία Θέματα