Επιτυχημένη η πρώτη διαστημική πτήση αναψυχής της Virgin Galactic με τον Richard Branson επιβάτη

Μετά από μία τραγωδία και αρκετές καθυστερήσεις, η Virgin Galactic ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της πρώτης επανδρωμένης διαστημικής πτήσης για... αναψυχή.

Στο διαστημικό όχημα SpaceShipTwo της αποστολής Unity 22 μάλιστα βρισκόταν και ο δισεκατομμυριούχος, ιδρυτής του Virgin Group και της Virgin Galactic, Richard Branson, τον οποίο συνόδευαν οι Beth Moses, Colin Bennett

και Sirisha Bandla, οι οποίοι μεταξύ άλλων πραγματοποίησαν και ορισμένα πειράματα. Ο Richard Branson βρισκόταν βεβαίως στην πτήση τόσο για το πρεστίζ όσο και για να αξιολογήσει ο ίδιος την αξία της εμπειρίας ενός «ιδιώτη αστροναύτη» και λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της πτήσης με την ασφαλή προσγείωση του SpaceShipTwo, ήταν το λιγότερο ενθουσιασμένος.

Αν και αναμφισβήτητα, το επίτευγμα της Virgin Atlantic θα μείνει στην ιστορία, εντούτοις η Blue Origin, του Jeff Bezos, ισχυρίζεται ότι από τεχνικής πλευράς το SpaceShipTwo της Virgin Atlantic δεν εισήλθε πραγματικά στον διαστημικό χώρο, καθώς όπως λέει το διαστημικό σκάφος έφτασε σε ύψος μόλις 53,4 μιλίων, όταν η Γραμμή Κάρμαν (Kármán line) βρίσκεται στα 62 μίλια (η Γραμμή Κάρμαν αποτελεί το σύνολο των σημείων με υψόμετρο 100 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και συμβολίζει το συμβατικό όριο λήξης της γήινης ατμόσφαιρας, πάνω από το οποίο αρχίζει το διάστημα).

Επομένως, αν ληφθεί υπόψη αυτή η «τεχνική λεπτομέρεια», τότε ο Jeff Bezos αναμένεται να είναι ο πρώτος μεγιστάνας που θα περάσει αυτό το όριο με την εταιρεία του Blue Origin, η πτήση της οποίας έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου του 2021, εννέα ημέρες μετά το επίτευγμα της Virgin Atlantic.

Όπως και να έχει, η εποχή του διαστημικού τουρισμού ξεκίνησε και οι πρώτες διαστημικές πτήσεις για όσους έχουν τα χρήματα να «κλείσουν μία θέση» θα ξεκινήσουν από το 2022. Να αναφέρουμε, ότι με τη διαστημική πτήση της Blue Origin θα ταξιδέψουν ο Jeff Bezos με τον αδερφό του, η 82χρονη Wally Funk (η οποία υπηρέτησε την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία  ενώ έλαβε μέρος εθελοντικά και στο πρόγραμμα Women in Space το 1961) και ένα ακόμη άτομο (του οποίου η ταυτότητα παραμένει μυστική) το οποίο κατέβαλε $28 εκατομμύρια για την θέση. 

Όσον αφορά στα σχέδια της Virgin Atlantic, πρόκειται από το 2022 να ξεκινήσει τις πρώτες τουριστικές διαστημικές πτήσεις. Μάλιστα, οι εταιρείες Virgin και Omaze ήδη ανακοίνωσαν «λοταρία», με τον νικητή να κερδίζει δύο θέσεις για μία από τις πρώτες πτήσεις της Virgin Galactic στο διάστημα το 2022.

 

  

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα