Επίσημο: η OnePlus αποχωρεί από Ευρώπη και Βόρεια Αμερική
Η OnePlus ανακοίνωσε επίσημα ότι αποχωρεί από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, 12 χρόνια αφότου κέρδισε φανατικό κοινό στη Δύση με τα «flagship killers».
Οι φήμες των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνονται επίσημα: η OnePlus σταματά τη διάθεση νέων προϊόντων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η επιβεβαίωση έφτασε στο insomnia μέσα από επίσημη ενημέρωση της εταιρείας, λίγες ημέρες αφότου τα πρώτα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για επικείμενη αποχώρηση από τις δύο αγορές μέσα στην εβδομάδα.
Η
«Μετά από προσεκτική αξιολόγηση, η OnePlus δεν θα προχωρήσει πλέον στη διάθεση νέων προϊόντων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των υφιστάμενων χρηστών, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης μετά την πώληση, των ενημερώσεων λογισμικού και των ενημερώσεων ασφαλείας, θα συνεχίσουν να διασφαλίζονται πλήρως.»
Με απλά λόγια, όσοι έχουν ήδη συσκευή OnePlus δεν μένουν ξεκρέμαστοι: η υποστήριξη, οι αναβαθμίσεις λογισμικού και οι ενημερώσεις ασφαλείας θα συνεχιστούν κανονικά.
Η κίνηση εντάσσεται σε μια ευρύτερη αναδιάταξη στρατηγικής του ομίλου της OPPO, στον οποίο ανήκουν τόσο η OnePlus όσο και η realme. Στη δική της δήλωση, η OPPO περιγράφει ένα σχέδιο «ανταλλαγής» αγορών ανάμεσα στα δύο brands. Η realme θα επικεντρωθεί στις διεθνείς αγορές και δεν θα λανσάρει πλέον νέα προϊόντα στην Κίνα, ενώ το roadmap της OnePlus στην κινεζική αγορά παραμένει αμετάβλητο. Στόχος, σύμφωνα με την OPPO, είναι η περαιτέρω ενοποίηση των πόρων και η ενίσχυση της συνέργειας στην παγκόσμια στρατηγική προϊόντων, με τα δύο brands να διατηρούν την έμφασή τους στο gaming και στις επιδόσεις.
Πρακτικά, η OnePlus συνεχίζει κανονικά στην Κίνα, ενώ η realme αναλαμβάνει τον ρόλο του brand του ομίλου για τις διεθνείς αγορές. Όσο για την ίδια την OPPO, ξεκαθαρίζει ότι η δραστηριότητά της στην Ευρώπη παραμένει σταθερή, με ισχυρή παρουσία στην κατηγορία των premium flagship συσκευών. Παράλληλα, δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει τους Ευρωπαίους χρήστες της OnePlus, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των υπηρεσιών και της συνολικής εμπειρίας χρήσης.
Έτσι κλείνει ένας κύκλος δώδεκα και πλέον ετών για τη OnePlus στη Δύση. Η εταιρεία ιδρύθηκε στα τέλη του 2013 και κέρδισε γρήγορα φανατικό κοινό με τα «flagship killers», smartphones με κορυφαία χαρακτηριστικά σε επιθετικές τιμές, ενώ αργότερα διεύρυνε τη γκάμα της με την πιο προσιτή σειρά Nord. Για τους Ευρωπαίους οπαδούς του brand, τα μοντέλα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά θα είναι και τα τελευταία.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Τεχνολογία
- LG NANO 4K UHD AI:Όταν το premium γίνεται προσιτό
- Η Sony αλλάζει κάτι στην ψύξη του PS6, μετά τα όσα έμαθε από τα λάθη στο PS5
- Ποια εταιρεία αποκτά το Android 17 μετά τα Pixel;
- Ιστορική πρωτιά: Η Κίνα εμφύτευσε το πρώτο εμπορικό chip σε εγκέφαλο
- Νέα σειρά Xiaomi TV S Mini LED 2026
- Google Pixel 11 Pro: Το Pixel Glow αποκαλύφθηκε επιτέλους σε χρυσό
- Η Google δημοσίευσε το πρώτο βίντεο για το Pixel 11 Pro
- Το «The Hunt for Gollum» θα κάνει de-aging σε ηθοποιούς της αρχικής τριλογίας
- Επίσημο: η OnePlus αποχωρεί από Ευρώπη και Βόρεια Αμερική
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Insomnia
- Τελευταία Νέα Insomnia
- Επίσημο: η OnePlus αποχωρεί από Ευρώπη και Βόρεια Αμερική
- Το «The Hunt for Gollum» θα κάνει de-aging σε ηθοποιούς της αρχικής τριλογίας
- Η αμερικανική Βουλή ψήφισε 308-117 υπέρ μόνιμης θερινής ώρας στις ΗΠΑ
- Το Starlink V5 φτάνει τα 375 Mbps με σχεδόν μισή κατανάλωση ρεύματος
- Τον δικό του AI assistant αποκτά το Spotify
- Το Steam κέρδισε 11 δισ. δολάρια σε έξι μήνες, κυρίως από παλαιότερα παιχνίδια
- Ρεκόρ Patch Tuesday από την Microsoft με 622 ευπάθειες των Windows 11 μόνο τον Ιούλιο
- Η Reflect Orbital πήρε άδεια για τον πρώτο διαστημικό καθρέφτη ηλιακού φωτός
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Τεχνολογία
- Ποια εταιρεία αποκτά το Android 17 μετά τα Pixel;
- Νέα σειρά Xiaomi TV S Mini LED 2026
- INTELIQUA: Platinum Award και… οκτώ ακόμη διακρίσεις στα Loyalty Awards 2026!
- Ιστορική πρωτιά: Η Κίνα εμφύτευσε το πρώτο εμπορικό chip σε εγκέφαλο
- Google Pixel 11 Pro: Το Pixel Glow αποκαλύφθηκε επιτέλους σε χρυσό
- LG NANO 4K UHD AI:Όταν το premium γίνεται προσιτό
- Η Sony αλλάζει κάτι στην ψύξη του PS6, μετά τα όσα έμαθε από τα λάθη στο PS5
- Η Google δημοσίευσε το πρώτο βίντεο για το Pixel 11 Pro
- Cooking Super Star -Tasty City
- Cooking Star



