Εκτός Microsoft ο Alex Kipman, ο δημιουργός του HoloLens εξαιτίας καταγγελιών για ανάρμοστη συμπεριφορά

17:31 8/6/2022 - Πηγή: Insomnia

Ο Alex Kipman, ο επικεφαλής του holo, αποχωρεί από την εταιρεία, σύμφωνα με το Insider.

Η αποχώρησή του έρχεται ως αποτέλεσμα άλλου δημοσιεύματος και πάλι του Insider, με τον Kipman να αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο πολλών καταγγελιών που έχει δεχθεί η Microsoft που αναφέρουν ότι επιδίδεται σε ανάρμοστα αγγίγματα

και σχόλια προς γυναίκες υπαλλήλους. Ακόμα φέρεται να καλλιέργησε μια κουλτούρα που υποβάθμιζε τη συμβολή των γυναικών. 

Ο Kipman ενημέρωσε την ομάδα του για την παραίτησή του, και λίγο αργότερα ο αντιπρόεδρος του τμήματος cloud και του AI της Microsoft, Scott Guthrie, ανακοίνωσε μια αναδιοργάνωση που φέρνει τη διάσπαση της ομάδας ανάπτυξης του HoloLens. ‘Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα GeekWire, ένα δεύτερο email από τον Guthrie διευκρινίζει ότι τα άτομα που αποτελούν την ομάδα του HoloLens εντάσσονται πλέον στην ομάδα Windows + Devices υπό τις οδηγίες του Panos Panay ενώ οι ομάδες λογισμικού εντάσσονται στο τμήμα Experiences + Devices υπό τον Jeff Teper.

Ο Guthrie ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος και ο Kipman συζητούσαν για τη μελλοντική πορεία της ομάδας του HoloLens τους τελευταίους μήνες, και ότι «αποφάσισαν από κοινού ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να φύγει από την εταιρεία για να ακολουθήσει άλλες ευκαιρίες». Ο Kipman θα βοηθήσει τη μετάβαση της ομάδας του τους επόμενους, δύο μήνες πριν εγκαταλείψει εντελώς τη Microsoft

Στο προηγούμενο δημοσίευμα του Insider που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά οι καταγγελίες εναντίον του Kipman, μια πηγή ανέφερε ότι παρακολουθούσε ουσιαστικά VR πορνό στο γραφείο μπροστά στους υπαλλήλους του. Ένα πρώην στέλεχος ανέφερε επίσης στο δημοσίευμα ότι τον είχε δει να συμπεριφέρεται ανάρμοστα προς τις γυναίκες περισσότερες από μία φορές. Θυμήθηκε μάλιστα ένα περιστατικό όπου ο Kipman φέρεται να συνέχισε να κάνει μασάζ στους ώμους μιας υπαλλήλου, ακόμη και όταν εκείνη συνέχισε να ανασηκώνει τους ώμους της για να τον κάνει να σταματήσει. Διευθυντές φέρονται να έλεγαν στους υπαλλήλους τους να μην αφήνουν τις γυναίκες μόνες τους κοντά του. Τελικά, 25 άτομα συγκεντρώθηκαν για να συντάξουν μια έκθεση σχετικά με τις άσχημες εμπειρίες που είχαν με το υψηλόβαθμο στέλεχος. 

Η Microsoft δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τους ισχυρισμούς του Insider, όμως δήλωσε στο Insider ότι «ερευνούμε κάθε ισχυρισμό που λαμβάνουμε  ενώ για κάθε ισχυρισμό που κρίνεται βάσιμος λαμβάνεται σαφής δράση». Παραμένει πάντως άγνωστο αν η Microsoft εργάζεται πάνω στην τρίτη γενιά του Hololens ή έχει αφήσει πίσω της για πάντα το project κυνηγώντας το Metaverse με άλλες εταιρείες όπως τη Samsung.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα