Δωρεάν για όλους τα AI εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών των Google Photos

Η Google επεκτείνει την πρόσβαση στα εντυπωσιακά AI εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών που παρέχει, καθιστώντας τα διαθέσιμα σε μια ευρύτερη βάση χρηστών.

Ξεκινώντας από τις 15 Μαΐου, η πλειονότητα των χρηστών του Google Photos θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί λειτουργίες που προηγουμένως ήταν αποκλειστικές για τους κατόχους Pixel και τους συνδρομητές του Google One. Η  ενημέρωση εξαλείφει

την ανάγκη οι χρήστες να χρειάζεται να αναβαθμίσουν τη συνδρομή τους για να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετα εργαλεία επεξεργασίας της Google.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι φυσικά το Magic Editor, ένα εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών με υποστήριξη generative AI λειτουργίες, που έκανε το ντεμπούτο του ως κύριο χαρακτηριστικό στα Pixel 8 και 8 Pro. Συνήθως, τέτοια χαρακτηριστικά παραμένουν αποκλειστικά στις νέες συσκευές Pixel για έξι μήνες μετά την κυκλοφορία. Ωστόσο, η Google όχι μόνο φέρνει το Magic Editor στα παλιότερα Pixel smartphones, αλλά το καθιστά επίσης προσβάσιμο σε κάθε χρήστη του Google Photos με συμβατή συσκευή Android ή iOS, ανεξάρτητα από την κατάσταση της συνδρομής τους στο Google One. Οι μη συνδρομητές θα περιορίζονται σε 10 αποθηκευμένες επεξεργασίες ανά μήνα, ενώ οι κάτοχοι Pixel και οι συνδρομητές επί πληρωμή θα απολαμβάνουν απεριόριστη χρήση.

Magic Eraser.mp4

Επιπλέον, παλαιότερες λειτουργίες όπως το Photo Unblur και το Magic Eraser, οι οποίες προηγουμένως περιορίζονταν στους κατόχους Pixel και σε ορισμένους συνδρομητές του Google One, θα είναι κι’ αυτές πλέον διαθέσιμες για όλους τους χρήστες του Photos χωρίς κόστος. Η Google έχει δημοσιεύσει έναν αναλυτικό κατάλογο αυτών των λειτουργιών στην κοινότητα των Photos, ο οποίος περιλαμβάνει επιλογές όπως η επεξεργασία της θολούρας σε λειτουργία πορτραίτου και τα εφέ φωτισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ αυτές οι λειτουργίες είναι χρήσιμες, μπορεί να μην είναι τόσο πρωτοποριακές όσο οι τελευταίες προτάσεις της εταιρείας.

Άλλες generative AI λειτουργίες που έκαναν το ντεμπούτο τους με τη σειρά Pixel 8, όπως το Best Take και το Audio Magic Eraser, θα παραμείνουν προς το παρόν αποκλειστικά στις νεότερες συσκευές Pixel.

Για να επωφεληθούν από το Magic Editor, οι χρήστες θα χρειαστούν μια συσκευή με 64 bit chipset, τουλάχιστον 4 GB RAM και είτε iOS 15 είτε Android 8.0. Οι προδιαγραφές αυτές μπορούν να θεωρηθούν και γενναιόδωρες, λαμβάνοντας υπόψη ότι η επεξεργασία AI γίνεται στο cloud.
 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα