Απόσυρση από το YouTube χιλιάδων βίντεο στρατολόγου τζιχαντιστών

Αν και ο τζιχαντιστής κληρικός Anwar al-Awlaki σκοτώθηκε πριν από έξι χρόνια, από την επίθεση ενός αμερικανικού drone. μέχρι αυτό τον μήνα ήταν ο μεγαλύτερος αγγλόφωνος στρατολόγος τζιχαντιστών, μέσω περισσότερων από 70.000 βίντεο στο YouTube. Ωστόσο, σύμφωνα με τους New York Times, τα 3/4 αυτού του υλικού έχουν πλέον αποσυρθεί από την πλατφόρμα.

Η κίνηση αυτή συνιστά αλλαγή πλεύσης για την Google,

η οποία στο ίδιο μήκος κύματος με εταιρείες όπως το Facebook και το Twitter, μέχρι πρόσφατα υποστήριζε πως δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των χρηστών.
Παρ’ όλα αυτά, μετά την πιθανή ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές, κάποιες από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν πιεστεί να αποδεχθούν πως είναι εν μέρει υπόλογες για αυτό το υλικό.

Τα βίντεο του Awlaki στο YouTube ξεκινούσαν από τότε που ήταν ένας τυπικός ιμάμης στις ΗΠΑ και έφθαναν μέχρι την εποχή που είχε αποκτήσει σχέσεις με την Al Qaeda. Μερικά είναι διαλέξεις για την ισλαμική ιστορία, ωστόσο οι υπηρεσίες αντιτρομοκρατίας είχαν ζητήσει να διαγραφούν, αφού συχνά παραπέμπουν σε άλλα βίντεο που προωθούν τον τζιχαντισμό.

Site: Μashable

Keywords
Τυχαία Θέματα