To World of Warcraft εξακολουθεί να έχει εκατομμύρια συνδρομητές

13:28 1/4/2024 - Πηγή: Insomnia

Εδώ και είκοσι χρόνια ένας εντυπωσιακός αριθμός ανθρώπων έχει αναζητήσει την περιπέτεια στον κόσμο της Άζεροθ.

Η Blizzard δεν έχει ανακοινώσει επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των συνδρομητών στο World of Warcraft εδώ και σχεδόν μία δεκαετία. Όμως, ένα γράφημα που χρησιμοποιήθηκε σε παρουσίαση στο πλαίσιο της GDC 2024, σε συνδυασμό με ορισμένες πληροφορίες που εντοπίζονται

σε προηγούμενες εκθέσεις ενημέρωσης των επενδυτών, επέτρεψαν στο Techspot να καταλήξει σε μια εκτίμηση για τον τρέχοντα αριθμό των συνδρομητών, καθώς και τις διακυμάνσεις που εμφάνισε κατά περιόδους.

Σύμφωνα με το κανάλι Bellular Warcraft στο YouTube, το World of Warcraft αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 7,25 εκατομμύρια συνδρομητές. Παρότι το παιχνίδι φαίνεται πως έχει ανακάμψει, μετά την καταστροφική επίδραση που είχε η επέκταση με τον τίτλο Warlords of Draenor, πριν από σχεδόν δέκα χρόνια, εξακολουθεί να απέχει αισθητά από τα επίπεδα των 12 εκατομμυρίων συνδρομητών που αριθμούσε το 2010, την περίοδο που κυκλοφόρησε το Wrath of the Lich King.

Ο αριθμός των συνδρομών κατέγραφε σταθερά πτωτική πορεία από την κυκλοφορία του Cataclysm, στα τέλη του 2010, όταν το Draenor μπόρεσε να επαναφέρει τις συνδρομές στα 10 εκατομμύρια. Δυστυχώς, η ανάκαμψη αυτή αποδείχτηκε βραχύβια και η Blizzard λίγο καιρό αργότερα επιβεβαίωσε ότι το Wow είχε πραγματοποιήσει βουτιά που το οδήγησε στα 5,5 εκατομμύρια συνδρομές. Αυτά ήταν και τα τελευταία συγκεκριμένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία.

Όμως, το Bellular Warcraft πρόσφατα έγινε αποδέκτης ορισμένων slides από τα αποτελέσματα της εταιρίας στη GDC 2024, ανάμεσα στα οποία υπήρχε και ένα γράφημα το οποίο αποτύπωνε την πορεία των συνδρομών στο WoW από το 2016. Τα μόνα συγκεκριμένα νούμερα στο γράφημα είναι τα χρόνια που αναφέρονται στον άξονα Χ, όμως διάφορα σχόλια στελεχών της Blizzard στην πορεία των χρόνων επέτρεψαν στο Bellular Warcraft να σχηματίσει μια αρκετά σαφή εικόνα, ώστε να εκτιμήσει κατά προσέγγιση τα πραγματικά δεδομένα.

Έκθεση σχετικά με τα κέρδη της εταιρίας από το πρώτο τρίμηνο του 2017 ανέφερε πως η επέκταση του παιχνιδιού που κυκλοφόρησε το 2016, με τον τίτλο Legion, κατέγραψε ελαφρώς καλύτερα αποτελέσματα από την αμέσως προηγούμενο, το Draenor. Έτσι, συμπεραίνεται ότι το παιχνίδι μετρούσε περίπου 5,8 εκατομμύρια συνδρομητές εκείνο το διάστημα. Ο αριθμός των 7,25 εκατομμυρίων προέκυψε υπολογίζοντας την ανοδική πορεία του γραφήματος στις αρχές του 2017.

Εκτός αυτού, η έκθεση της εταιρίας για τα οικονομικά αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου του 2019 επισημαίνει ότι το World of Warcraft Classic διπλασίασε τις συνδρομές του σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, οπότε καταγράφηκε ιστορικό χαμηλό στο γράφημα, μετά το Battle for Azeroth. Σε συνδυασμό με τα προηγούμενα στοιχεία από το Bellular Warcraft, η ενημέρωση αυτή αποδεικνύει ότι ο άξονας Υ του γραφήματος ξεκινά από το μηδέν, ενισχύοντας έτσι τις εκτιμήσεις του καναλιού.

Μετά το Battle for Azeroth, οπότε οι συνδρομές καταποντίστηκαν στα 4,07 εκατομμύρια περίπου, το WoW Classic ανέκαμψε, φτάνοντας τα 8,27 εκατομμύρια συνδρομητές. Η πανδημία που ακολούθησε πιθανότατα βοήθησε στο να διατηρηθεί ο αριθμός των συνδρομητών σε υψηλότερους μέσους όρους, σε σύγκριση με τις προηγούμενες τάσεις που χαρακτηρίζονταν από έντονες διακυμάνσεις. Πάντως, το Shadowlands, που η ίδια η Blizzard ομολόγησε ότι υπήρξε προβληματικό, οδήγησε σε νέα καθίζηση των συνδρομών, στα 4,5 εκατομμύρια, το 2022. Στη συνέχεια, ο αριθμός αυτός ανέκαμψε κάπως, φτάνοντας στο Dragonflight, αργότερα εκείνο το χρόνο, που και πάλι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της Blizzard.

Τα αρχεία της GDC πιθανότατα θα δημοσιοποιήσουν την παρουσίαση στο σύνολό της σύντομα, διαφωτίζοντας έτσι την πορεία του WoW τα τελευταία οκτώ χρόνια. Η Blizzard ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη δέκατη επέκταση του παιχνιδιού, με τίτλο The War Within, κάποια στιγμή μέσα στο 2024. Θα ακολουθήσει το Midnight και το The Last Titan.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα