Microsoft Dev Box: Νέα υπηρεσία για developers για workstation στο cloud

Το μοντέλο που ακολουθεί με τα Windows 365 αλλά επικεντρωμένο για προγραμματιστές, φέρνει η Microsoft με το Dev Box

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα στο συνέδριο Build 2022, το Microsoft Dev Box

αποτελεί μια νέα cloud υπηρεσία που παρέχει στους προγραμματιστές έτοιμα vm των Windows 11 τα οποία αποτελούν workstations για ανάπτυξη εφαρμογών. Στην ουσία η υπηρεσία του Dev Box δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να επικεντρωθούν στον κώδικα τους, διευκολύνοντάς τους στο να έχουν πρόσβαση στα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονται χωρίς να ανησυχούν για τη διαμόρφωση και τη συντήρηση του συστήματός τους. Το άλλο πλεονέκτημα της υπηρεσίας είναι η πρόσβαση στο σύστημα από παντού και από διαφορετικά συστήματα και πλατφόρμες (πχ. Windows, macOS, Android, iOS) φτάνει αυτά να έχουν συμβατό chromium browser

Σύμφωνα με τη Microsoft, η νέα cloud υπηρεσία απευθύνεται σε όσες εταιρείες επιθυμούν να προσφέρουν ένα ασφαλές και ευέλικτο περιβάλλον προκειμένου να παραμείνουν παραγωγικές, χωρίς το «άγχος» αγοράς και αναβάθμισης συστημάτων με δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά. 

Όπως και στα Windows 365 έτσι και εδώ, οι ομάδες IT μπορούν να προχωρήσουν σε σετ ρυθμίσεων για κάθε Dev Box και σε ελάχιστα λεπτά επιτρέποντας στους προγραμματιστές να ξεκινήσουν γρήγορα σε ένα περιβάλλον που είναι έτοιμο για να αναπτύξουν και να εκτελέσουν την εφαρμογή τους. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα η πρόσβαση να περιοριστεί σε συγκεκριμένα projects της εταιρείας, ενώ ταυτόχρονα το Microsoft Dev Box διασφαλίζει ότι η ενοποιημένη διαχείριση, η ασφάλεια και το compliance παραμένουν στα χέρια του IT, αξιοποιώντας τα Windows 365 για την ενσωμάτωση των Dev Box με το Intune και το Microsoft Endpoint Manager.

Microsoft devbox.mp4

Το Microsoft Dev Box υποστηρίζει οποιοδήποτε IDE, SDK ή εσωτερικό εργαλείο ανάπτυξης που είναι συμβατό με τα Windows. Τα Dev Boxes μπορούν να στοχεύσουν σε οποιονδήποτε μοντέλο χρήσης που μπορεί να δημιουργηθεί και σε ένα κλασσικό σύστημα των Windows ενώ είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για desktop,mobile, IoT και gaming. Οι developers μπορούν ακόμη να δημιουργήσουν εφαρμογές που να τρέχουν σε πολλαπλές πλατφόρμες χρησιμοποιώντας το Windows Subsystem for Linux.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δοκιμάσουν το Dev Box παίρνοντας μέρος σε μια κλειστή δοκιμαστική περίοδο «που θα διαρκέσει μήνες», πραγματοποιώντας μια εγγραφή σ’ αυτή τη σελίδα.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα