H Razer ανακοίνωσε την έκδοση Pro της RGB μάσκας Zephyr

Η μεγάλη δημοτικότητα που απέκτησε το Project Hazel, η έξυπνη, RGB μάσκα της Razer οδήγησε την εταιρεία στο να την κυκλοφορήσει στην αγορά με την επίσημη ονομασία Zephyr. Η μάσκα μάλιστα ξεπούλησε μέσα σε λίγα λεπτά.

Στην έκθεση CES 2022, η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε την Pro

έκδοση της μάσκας της, η οποία έχει την ονομασία Razer Zephyr Pro και διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που διέθετε το πρωτότυπο (Project Hazel) αλλά αφαιρέθηκε από την εμπορική έκδοση (Zephyr) του προϊόντος.

Η Zephyr Pro είναι ουσιαστικά η ίδια μάσκα με τη Zephyr (δυστυχώς δεν είναι πιστοποιημένη ως χειρουργική μάσκα N95), διαθέτει μία διάφανη ασπίδα ώστε να διακρίνονται το στόμα και οι εκφράσεις του προσώπου και διαθέτει αυτόματη λειτουργία χαμηλού φωτισμού για να φαίνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή τη νύχτα ενώ ενσωματώνει επιπλέον το χαρακτηριστικό ενίσχυσης της φωνής (voice amplification).

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, που περιλαμβάνει μικρόφωνο, ενισχυτή και ηχεία, επιτρέπει στον χρήστη της να ακούγεται καθαρά όταν μιλάει μέσα από την πλαστική ασπίδα, δίνοντας λύση σε ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που συνοδεύουν τη χρήση μάσκας, και δεν είναι άλλο από την αλλοίωση της φωνής. Η εταιρεία μάλιστα επιδιώκει να κατοχυρώσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (εκκρεμεί επί του παρόντος) για το χαρακτηριστικό, το οποίο ενισχύει τη φωνή κατά 60 dB σε έως και ένα μέτρο και ενεργοποιείται/ απενεργοποιείται με το πάτημα ενός πλήκτρου που βρίσκεται δίπλα από τις βαλβίδες εισροής (intake valves) που διαθέτουν φωτισμό RGB.

Να αναφέρουμε, ότι η εταιρεία αφαίρεσε το χαρακτηριστικό ενίσχυσης της φωνής από το εμπορικό προϊόν (Zephyr) για να περιορίσει το κόστος του ($99). Με την προσθήκη του χαρακτηριστικού στην νέα έκδοση της μάσκας (Zephyr Pro) το κόστος ανέβηκε στα $150. Η Razer Zephyr Pro έχει το ίδιο βάρος με τον προκάτοχό της και προσφέρει την ίδια αυτονομία, από πέντε έως έξι ώρες με μία φόρτιση. Τα ανταλλάξιμα φίλτρα, να αναφέρουμε στοιχίζουν $30 (στη συσκευασία περιλαμβάνονται δέκα, με καθένα να είναι κατάλληλο για τρεις ημέρες χρήσης).

Ενημέρωση 12/1 - Μετά από σχετικά ερωτήματα, η Razer προέβει σε διευκρινήσεις για τη μάσκα της, η οποία «δεν έχει πιστοποιηθεί ως συμβατή με το πρότυπο N95» από τον αμερικανικό οργανισμό FDA


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα