3 στον αέρα S04Ε16: Data, Emvolio.gov.gr, Xiaomi, Wonder Woman και...ανασκόπηση 2020

Λίγα 24ωρα πριν να αφήσουμε πίσω μας οριστικά το 2020, το τεχνολογικό μας podcast ασχολείται με διάφορα θέματα.

Δύο από αυτά έχουν άμεση σχέση με το gov.gr, με το πρώτο να αφορά το data.gov.gr, τη νέα πλατφόρμα για την παροχή των ανοιχτών δεδομένων του ελληνικού δημοσίου. Μέσω του data.gov.gr,

οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν μια σειρά από api με ανώνυμα δεδομένα από την κεντρική διοίκηση και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών.  Επιπλέον, κοιτώντας τα αντίστοιχα δεδομένα του GR-IX, του ανεξάρτητου Internet Exchange από το οποίο περνάει όλη η κίνηση Διαδικτύου στη χώρα μας, βλέπουμε μια τεράστια αύξηση ειδικά από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Μια δεύτερη υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη τον επόμενο μήνα στη διεύθυνση emvolio.gov.gr, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προγραμματίσουν τα δύο ραντεβού για τον εμβολιασμό της Covid-19, με το αρμόδιο Υπουργείο να αναφέρει πως θα εξελιχθεί η όλη διαδικασία. Σε επίπεδο hardware είχαμε ίσως την τελευταία μεγάλη ανακοίνωση smartphone της χρονιάς, το Mi 11 της Xiaomi που θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Κίνα, δημιουργώντας αντιδράσεις μετά την αρχική ανακοίνωση ότι δεν θα περιλαμβάνει φορτιστή στη συσκευασία.

Αναμενόμενα, αυτές τις ημέρες παιρνάμε περισσότερη ώρα μπροστά από την τηλεόρασή μας, με την ομάδα των "3 στον αέρα" να αναφέρει τις εντυπώσεις της από ταινίες και σειρές που είδε το τελευταίο διάστημα, όπως Wonder Woman 84, Έτερος Εγώ, Soul και The Mandalorian. Ολοκληρώνουμε με μια σύντομη ανασκόπηση του 2020 που χαρακτηρίστηκε πλήρως από τις αναγκαστικές αλλαγές που έφερε η πανδημία παγκοσμίως.

Καλή χρονιά με υγεία!

Αναλυτικά

00:00 - Μπλα μπλα
02:10 - Σχόλια
11:43 - Εκτόξευση data
16:15 - Edenred Pay
21:48 - emvolio.gov.gr
27:41 - Xiaomi Mi 11
34:18 - Wonder Woman 84
35:52 - The Mandalorian Season 2
38:17 - Έτερος εγώ: Κάθαρση
39:57 - Soul 
43:10 - Top πειρατικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές
44:50 - Ανασκόπηση 2020

Το podcast "3 στον Αέρα" είναι διαθέσιμο σε πολλές υπηρεσίες όπως το Anchor, Apple Podcasts, Google Podcasts, στο Spotify και στο YouTube με βίντεο! 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα