Θάνατος 63χρονης γυναίκας–Σοκαρισμένη η οικογένεια: Ήτανε μια χαρά, δυναμική γυναίκα. Είναι μεγάλη απώλεια-ΒΙΝΤΕΟ

Τι λέει μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών για τον θάνατο της γυναίκας στο Ιλιον μετά τον εμβολιασμό της – Τι υποστηρίζει αυτόπτης μάρτυρας.

Συγκλονισμένη η οικογένεια της 63χρονης γυναίκας από τον θάνατο της λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της κατά του κοροναϊού στο Κέντρο Υγείας Ιλίου το μεσημέρι της Τρίτης.

Η γυναίκα πραγματοποίησε την πρώτη δόση εμβολίου της AstraZeneca και λίγη ώρα μετά κατέληξε.

Ο γιος της 63χρονης σοκαρισμένος ακόμη από

τον εντελώς απροσδόκητο θάνατο της μητέρας του μίλησε στο Mega.

“Έκανε το εμβόλιο κανονικά, περίμενε 20 λεπτά μέσα και όταν σηκώθηκε να φύγει, να γυρίσει στο σπίτι…την χάσαμε”.

Σύμφωνα με τον ίδιο η γυναίκα δεν αντιμετώπιζε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας παρά μόνο κάποιες συνηθισμένες παθήσεις για την ηλικία της.

“Ήτανε μια χαρά, δυναμική γυναίκα. Είναι μεγάλη απώλεια γιατί ήμασταν δεμένοι, είναι άσχημα τα πράγματα”.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο Live News τις δραματικές στιγμές με τη γυναίκα να μην αισθάνεται καλά και να καταρρέει και κοντινό παγκάκι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φαινόταν να είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και αμέσως περαστικοί ειδοποίησαν το Κέντρο Υγείας.

Η χρονική συγκυρία του θανάτου της προκαλεί ανησυχία για το αν σχετίζεται με τον εμβολιασμό της από την AstraZeneca.

Τι λέει μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών

Για τον θάνατο της 63χρονης μίλησε ο επίκουρος καθηγητής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και μέλος της επιτροπής εμβολιασμών, Εμμανουήλ Σμυρνάκης.

Ο κ. Σμυρνάκης, τόνισε ότι είναι έργο των επιστημόνων και της Επιτροπής Εμβολιασμών, κυρίως του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, να διερευνήσουν για να δουν αν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του θανάτου της 63χονης και του εμβολιασμού.

Όπως τόνισε ωστόσο είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί κάτι αμέσως μετά από έναν εμβολιασμό.



Αν κανείς αναλύσει, είπε, τα δεδομένα από διάφορες χώρες του κόσμου υπάρχουν δύο στρατηγικές: η μία που τροποποιεί το έτος ηλικίας και οι χώρες που αναμένουν τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, σύμφωνα με τον οποίο έχουν αναφερθεί κάποια περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων τα οποία βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση για να δούμε αν υπάρχει κάποια σχέση.

“Δύσκολα μπορεί το περιστατικό αυτό με βάση τα στοιχεία που έχουμε να συσχετιστεί με το εμβόλιο” αναφέρει ο κ. Σμυρνάκης.

“Ο κίνδυνος του εμβολιασμού είναι πολύ μικρότερος από οποιονδήποτε κίνδυνο από την νόσο covid-19.

Τι υποστηρίζει αυτόπτης μάρτυρας

Ο οδηγός ταξί που είδε την 63χρονη γυναίκα να καταρρέει και έσπευσε να τη βοηθήσει

“Την ώρα που σχολούσα, έβγαινε η κυρία από το και είπε να τη μεταφέρω στο στα Ανω Λιόσια. Επειδή σχολούσα της είπα “θα σας βρω εγώ ταξί” να σας μεταφέρει. Δηλαδή σε μια απόσταση πέντε μέτρα, κάθισε στο παγκάκι και άρχισε η γυναίκα μου λέει: “παιδί μου δεν θέλω ταξί ένα ασθενοφόρο να έρθει να με πάρει”.

Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, φοβήθηκα πήγα αμέσως στους γιατρούς και ήρθαν τα παιδιά και τη μετέφεραν με ένα καροτσάκι. Μέσα σε λίγη ώρα έμαθα ότι η γυναίκα απεβίωσε. Μέσα σε πέντε λεπτά, κάθισε στο παγκάκι και άρχισε να μην αναπνέει. Δεν μπορούσε να ανασάνει καθόλου.”.

The post Θάνατος 63χρονης γυναίκας–Σοκαρισμένη η οικογένεια: Ήτανε μια χαρά, δυναμική γυναίκα. Είναι μεγάλη απώλεια-ΒΙΝΤΕΟ appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα