Πότε θα γίνει η καταβολή των Προνοιακών Επιδομάτων

70 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2019, για την επιχορήγηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε Άτομα με Αναπηρία αναρτήθηκε  η απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση στη «Διαύγεια». Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΑ, λοιπόν, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα

καταβάλλονται σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία είναι η 25η του κάθε μήνα.

Πότε θα δοθούν προνοιακά αναπηρικά, ΚΕΑ, συντάξεις και τα άλλα επιδόματα – Αναλυτικά οι πληρωμές:

•    Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την ίδια ημέρα, στις 25 Ιουλίου, από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

• Την Παρασκευή 26 Ιουλίου θα πληρωθεί και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Η πληρωμή αφορά αιτήσεις που έγιναν μέχρι και το τέλος Ιουνίου, ενώ το ποσό καταβάλλεται το μισό στον τραπεζικό λογαριασμό και το υπόλοιπο μισό στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, εάν ξεπερνά τα 100 ευρώ.

• Την Πέμπτη 25 Ιουλίου θα γίνει και η πληρωμή για το επίδομα ενοικίου. Αφορά, επίσης, την τρίτη δόση και θα δοθεί σε όσους έκαναν αιτήσεις έως τις 30 Ιουνίου.

• Η πληρωμή για το επίδομα παιδιού αφορά την τρίτη διμηνιαία δόση. Θα δοθεί την Πέμπτη 25 Ιουλίου σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση Α21 (η αίτηση για το επίδομα τέκνων) για το 2019, καθώς και τη φετινή τους φορολογική δήλωση, μέχρι και τις 16 Ιουλίου.

.

ΠΗΓΗ: Πότε θα γίνει η καταβολή των Προνοιακών Επιδομάτων Γράφτηκε απο το Newsitamea.

Keywords
Τυχαία Θέματα