Ποιοι επιτρέπεται να πάνε σε σούπερ μάρκετ για ψώνια σε κοντινό δήμο

Διευκρινήσεις για τις μετακινήσεις των πολιτών μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων τόσο στις μετακινήσεις, με τις αλλαγές στους κωδικούς 2,4 και 6 αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε πως «ο χιλιομετρικός κόφτης μπήκε για πολίτες που μένουν στα όρια μεταξύ δύο δήμων και μετακινούνται για σούπερ μάρκετ στον όμορο δήμο αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα τα χαλάσουμε για λίγα μέτρα».

Ταυτόχρονα τόνισε πως για τον κωδικό 6 μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από τον Πειραιά

στην Κηφισιά αποκλειστικά και μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο αλλά εάν εντοπιστεί σε ΜΜΜ ή σε αυτοκίνητο θα του επιβληθεί πρόστιμο.

Η ουσία των νέων μέτρων είναι ο περιορισμός των μετακίνησεων στο ελάχιστο τόνισε.

Τι ισχύει για τα SMS

Ο κωδικός μετακίνησης 2 για την μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και ο κωδικός μετακίνησης 3 ως προς το σκέλος της μετάβασης σε τραπεζικό κατάστημα, ισχύει εντός του οικείου δήμου των πολιτών ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Ο κωδικός μετακίνησης 6 για σωματική άσκηση αφορά μόνο πεζούς ή ποδηλάτες και κανείς δεν θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για να μεταβεί σε άλλες περιοχές με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Σχετικά με τον κωδικό μετακίνησης 4 πλέον τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από τους πολίτες διευκρινίσεις σε περίπτωση ελέγχου.

Οι ώρες κυκλοφορίας

Παράλληλα, αναπροσαρμόστηκε και το πλαίσιο που αφορά στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας για τις περιοχές που εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο». Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο») ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου («βαθύ κόκκινο») από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Από τα μέτρα αυτά εξαιρείται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση

κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, λόγω του

μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών. Τα Σαββατοκύριακα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 19.00 και
στις Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης και θα ισχύει ως τις 5.00 το πρωί της επομένης.

dikaiologitika.gr

The post Ποιοι επιτρέπεται να πάνε σε σούπερ μάρκετ για ψώνια σε κοντινό δήμο appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιοι,poioi