Μηλόξυδο: 8 κίνδυνοι από τα λάθη στη χρήση του- Εικόνες

Το μηλόξυδο έχει πολλά οφέλη για την υγεία, υπό την προϋπόθεση να λαμβάνεται με τον σωστό τρόπο.

Το μηλόξυδο είναι μια ουσία με αναρίθμητες χρήσεις. Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μέσο για πολλές παθήσεις, από τη γρίπη μέχρι τα κονδυλώματα και από τα ηλιακά εγκαύματα μέχρι την πιτυρίδα. Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση πολλών σοβαρών ασθενειών για τις οποίες οι περισσότεροι άνθρωποι θα στρέφονταν αμέσως στα φάρμακα. Δείτε πώς το μηλόξυδο μετατρέπει

την κουζίνα σας στο καλύτερο φαρμακείο.

Το μηλόξυδο είναι γνωστό από την αρχαιότητα ως φάρμακο και είδος διατροφής. Οι περισσότεροι άνθρωποι το συνδέουν μόνο με το μαγείρεμα αλλά οι χρήσεις του υπερβαίνουν κατά πολύ την χρήση στην κουζίνα. Το μηλόξυδο που προέρχεται από οργανικά μήλα μπορεί να παρέχει ένα ευρύ φάσμα οφελών για την υγεία .

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα συχνά λάθη στη χρήση του μηλόξυδου, καθώς και τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία σας.

1. Το πίνετε σκέτο: Μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς και να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε. Αν το πίνετε όμως αδιάλυτο, μπορεί να προκληθούν βλάβες στον οισοφάγο και το στομάχι λόγω της οξύτητάς του. Οι ειδικοί συνιστούν να διαλύετε ένα μέρος μηλόξυδου σε δέκα μέρη νερού.

2. Το πίνετε αμέσως μετά το φαγητό: Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη από την κατανάλωση μηλόξυδου πρέπει να το πίνετε με άδειο στομάχι και να περιμένετε 20 λεπτά για να γίνει η χώνεψη. Ο λόγος είναι ότι κάποιες τροφές καθιστούν το μηλόξυδο λιγότερο αποτελεσματικό.

3. Το εισπνέετε: Αποφεύγετε τις εισπνοές με μηλόξυδο, καθώς μπορεί να βλάψετε τους πνεύμονές σας.

4. Το κρατάτε στο στόμα: Ακόμη και όταν είναι αραιωμένο, το μηλόξυδο είναι εξαιρετικά όξινο και μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας. Μην το πίνετε από ποτήρι, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε καλαμάκι, ώστε να έρχεται σε όσο το δυνατόν λιγότερη επαφή με τη στοματική κοιλότητα. Αποφεύγετε επίσης το βούρτσισμα των δοντιών για 30 λεπτά μετά την κατανάλωση μηλόξυδου.

5. Πίνετε πολύ: Μην ξεκινάτε με μεγάλες ποσότητες μηλόξυδου, καθώς μπορεί να σας προκαλέσει ενοχλήσεις στο στομάχι ή αίσθημα καύσου. Για αρχή, μην υπερβαίνετε τις δύο κουταλιές της σούπας κάθε φορά που πίνετε διάλυμα μηλόξυδου.

6. Πριν τον ύπνο: Αν πιείτε μηλόξυδο πριν πάτε για ύπνο, υπάρχει ο κίνδυνος παλινδρόμησης. Ακόμη και αραιωμένο, το μηλόξυδο μπορεί να βλάψει τον οισοφάγο όταν είστε ξαπλωμένοι. Περιμένετε 30 λεπτά αφού το πιείτε και μετά ξαπλώστε στο κρεβάτι.

7. Έχετε ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού: Το μηλόξυδο γενικά ωφελεί την υγεία του πεπτικού, όχι όμως σε όλους. Για παράδειγμα όσοι έχουν ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή και έλκη στο εσωτερικό βλεννογόνο του στομάχου), πρέπει να το αποφεύγουν, καθώς είναι πιθανό να επιδεινώσει την κατάστασή τους.

8. Το βάζετε αδιάλυτο στην επιδερμίδα σας: Είτε το χρησιμοποιείτε για την αντιμετώπιση της ακμής και της πιτυρίδας, είτε ως τονωτική λοσιόν, είναι σημαντικό να μην το βάζετε απευθείας στο δέρμα πριν το αραιώσετε με νερό. Η παρατεταμένη έκθεση στην οξύτητα του μηλόξυδου, μπορεί να σκοτώσει τα κύτταρα της επιδερμίδας, να τη διαβρώσει και να προκαλέσει εγκαύματα.

ONMED.GR

The post Μηλόξυδο: 8 κίνδυνοι από τα λάθη στη χρήση του- Εικόνες appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα