Λάδι καρύδας: Ένα πραγματικό δώρο για τα μαλλιά σας

Το έλαιο καρύδας αποτελείται από λιπαρά οξέα (το βασικό είναι το τριγλυκερίδιο του λαυρικού οξέος) και βιταμίνη Ε και είναι ιδανικό όχι μόνο για την περιποίηση του δέρματος, αλλά και των μαλλιών.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, μπορεί να διεισδύσει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, προσφέροντας ενυδάτωση στην τρίχα. Έχει επίσης ενυδατικές ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας, ενώ περιέχει πολλά λιπαρά οξέα, που το καθιστούν ένα εξαιρετικό φυσικό μαλακτικό, το οποίο μπορεί να τονώσει τα τριχοθυλάκια.

Τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες,

και για να είναι ισχυρά και υγιή, πρέπει να παραμένουν άθικτες. Η ζημιά, από τη θερμότητα, τον ήλιο ή άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες, θα προκαλέσει την απώλεια των πρωτεϊνών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Το έλαιο καρύδας συμβάλλει στην πρόληψη αυτών των προβλημάτων, ενώ σύμφωνα με μία μελέτη, μπορεί να αποτρέψει τη φθορά της τρίχας όταν χρησιμοποιείται πριν και μετά το λούσιμο. Επιπλέον, σε αντίθεση με πολλά λάδια που μένουν στην επιφάνεια των μαλλιών, το χαμηλό μοριακό βάρος του ελαίου καρύδας έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει στην τρίχα, όπως υποστηρίζει μία άλλη μελέτη.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά, μπορεί ακόμα να επιβραδύνει τη γήρανση της τρίχας. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, το οξειδωτικό στρες επιταχύνει τη γήρανση των μαλλιών και η εφαρμογή αντιοξειδωτικών μπορεί να το μετριάσει, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Έτσι, μπορεί να προστατέψει τα μαλλιά σας από τις φθορές και να τα κάνει πιο δυνατά και λαμπερά. Χρησιμοποιήστε το ως μάσκα και απλώστε το σε καθαρά και νωπά μαλλιά για λίγα λεπτά. Ξεβγάλετε καλά και αμέσως θα διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας είναι ενυδατωμένα και λεία.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , www.mindbodygreen.com

ΠΗΓΗ: Λάδι καρύδας: Ένα πραγματικό δώρο για τα μαλλιά σας Γράφτηκε απο το Newsitamea.

Keywords
Τυχαία Θέματα