Λαχταριστή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο-Θα σας ξετρελάνει

Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Τυρόπιτα – Υλικά και διαδικασίαΥλικά (8 μερίδες)500-600 γρ αλεύρι γ.ο.χ2 κουταλιές της σούπας baking powder1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι1 κουταλιά της σούπας αλάτι1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο300 ml χλιαρό νερόΓέμιση3 αυγά1 κρόκος αραιωμένο200 γρ γιαούρτι 2%100 γρ παρμεζάνα τριμμένη250 γρ ρεγκάτο τριμμένο1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο για ταψί

ΕκτέλεσηΡίχνουμε σε ένα λεκανάκι το χλιαρό νερό,
το ξύδι και το μπέικιν και αφήνουμε για λίγη ώρα!Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια! Αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγη ώρα σκεπασμένη.Φτιάχνουμε τη γέμιση μας. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα μας.Παίρνουμε και τον κρόκο και το ρίχνουμε σε μια κούπα αφού ρίξουμε 2 κουταλιές νερό να αραιώσει και αφήνουμε στην άκρη.Αφού έχει ξεκουραστεί η ζύμη μας ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας, κόβουμε σε δύο ίσα μέρη την ζύμη.Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι της ζύμης και το ανοίγουμε πολύ καλά σε στρογγυλό δίσκο! Το ταψί μας θα ναι στρογγυλό 30 εκ.Αφού βουτυρώνουμε το ταψί μας τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι ζύμης και στη συνέχεια με ένα κουτάλι ρίχνουμε τη γέμιση πάνω και στρώνουμε πολύ προσεκτικά!Με τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε και το άλλο φύλλο μας και τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση μας και βάζουμε με ένα μαχαίρι για να μην προεξέχει από πουθενά το τυρί της γέμισης! Αν θέλουμε με ένα πινέλο ρίχνουμε λίγο λιωμένο βούτυρο από πάνω και στη συνέχεια αλείφουμε με τον κρόκο στην επιφάνεια της.Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να έχει ροδίσει αρκετά! Περίπου μια ώρα!

cookpad.com

The post Λαχταριστή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο-Θα σας ξετρελάνει appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα