Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμος Υγείας, ανακήρυξε τον κορωνοϊό πανδημία.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους ανακήρυξε το ξέσπασμα του κορωνοϊού ως πανδημία.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ που λέει και ο λαός. Μετά τους χιλιάδες θανάτους και χώρες ολόκληρες σε καθεστώς καραντίνας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι πλέον ο κορονοϊός είναι πανδημία!

«Η πανδημία δεν είναι λέξη που χρησιμοποιείται ελαφρά ή απρόσεκτα. Είναι μια λέξη που αν χρησιμοποιηθεί

λανθασμένα, μπορεί να οδηγήσει σε παράλογο φόβο ή σε παράδοση ότι η μάχη τελείωσε, που μπορεί να προξενήσει αχρείαστο πόνο και θάνατο» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε πως ο χαρακτηρισμός του κορωνοϊού ως πανδημία «δεν αλλάζει την αξιολόγηση του ΠΟΥ σχετικά με τον κίνδυνο που συνιστά ο κορωνοϊός. Δεν αλλάζει τι κάνει ο ΠΟΥ και δεν αλλάζουν αυτά που θα πρέπει να κάνουν οι χώρες».

Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 118.000 σε 114 χώρες ενώ ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 4.291. Μέσα στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, αναμένουμε να δούμε τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού, τον αριθμό των θυμάτων, και τον αριθμό των χωρών που πλήττονται να σκαρφαλώσει ακόμα πιο ψηλά», είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Στην συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος του ΠΟΥ είπε ότι πλέον ο κορονοϊός θεωρείται πανδημία. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη του κορονοϊού και είμαστε πολύ ανήσυχοι από τα αυξανόμενα κρούσματα διασποράς του κορονοϊού», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΟΥ.

BREAKING

"We have therefore made the assessment that #COVID19 can be characterized as a pandemic"-@DrTedros #coronavirus pic.twitter.com/JqdsM2051A

World Health Organization (WHO) (@WHO) March 11, 2020

«Ανησυχούμε βαθιά τόσο από τα υψηλά επίπεδα εξάπλωσης και από τη σοβαρότητά τους, αλλά και από τα ανησυχητικά επίπεδα ασυμπτωματικών κρουσμάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως ο χαρακτηρισμός του κορωνοϊού ως πανδημία «δεν αλλάζει την αξιολόγηση του ΠΟΥ σχετικά με τον κίνδυνο που συνιστά ο κορωνοϊός. Δεν αλλάζει τι κάνει ο ΠΟΥ και δεν αλλάζουν αυτά που θα πρέπει να κάνουν οι χώρες».

Τι είναι η πανδημία

Η σύνθετη λέξη «πανδημία» (από το «παν» και το «δήμος» χρησιμοποιείται από την επιστημονική κοινότητα για να περιγράψει την ταυτόχρονη εξάπλωση μιας επιδημίας σε μεγάλο αριθμό γεωγραφικών περιοχών, σε πολλές χώρες και διαφορετικές ηπείρους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δημιουργήσει μια κλίμακα έξι φάσεων, από την πρώτη, όπου μια νόσος εμφανίζεται σε ζώα χωρίς να έχει επηρεάσει ανθρώπους έως την έκτη, η οποία είναι η φάση της πανδημίας. Πρέπει να επισημανθεί, ότι η «πανδημία» σχετίζεται με τη γεωγραφική εξάπλωση μιας ασθένειας και τον αριθμό των ανθρώπων που επηρεάζει και όχι με την ισχύ ή τη θνησιμότητα της.

.

The post Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα